ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ YEŞİL ERİKLİ TART

Yeşil Erikli Tart

Erikli tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yeşil Erikli Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • Bir tutam tuz
  • 125 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

İç malzemesi için:

  • 5 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı nişasta (Elenmiş)
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı margarin

Üzeri için:

  • 2 su bardağı su
  • 500 g yeşil erik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın

Yeşil Erikli Tart Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeyi mutfak robotuna aktarın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru toparlayıp streçleyin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru buzdolabından alın. Küçük boy tart kalıplarına hamurlarınızı merdane ile açın.
  • İçini ve kenarlarını hamurla kaplayıp buzdolabına alın. 15 dakika daha bekletin. Daha sonra hamurların üzerine birer avuç bakliyat serpin ki, fırında pişerken kabarmasını önlemiş olun.
  • Tart hamurlarını içi bakliyatla dolu şekilde 180 derecede ısıtılmış fırında, 20 dakika pişirin. 20’inci dakikada içindeki bakliyatları temizleyin ve 5 dakika daha pişirin.
  • İç malzemesi için margarin dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresinde karıştırın. Orta ateşte yoğun bir kıvam alana dek pişirin.
  • İndirmeye birkaç dakika kala margarini ekleyin. Ocaktan alıp, arada bir çırparak kabuk bağlamasını önleyin.
  • Muhallebi ılınınca pişirdiğiniz tart hamurlarının içine paylaştırın.
  • Erikleri yıkayıp süzdükten sonra ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Sos tenceresine aktarın.
  • Suyu, şekeri ve çubuk tarçını ekleyin. 10 dakika kaynatın. Erikler soğuyunca tartın üzerine dekoratif bir şekilde yerleştirin. Soğuyunca servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!