ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ TART

Yaban Mersinli Tart

Orman meyveleri arasında yer alan yaban mersini, pasta ve tatlıların içinde sık sık kullanılır. Hazırsanız, yaban mersinli tart tarifi için kolları sıvayalım.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yaban Mersinli Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 275 gr un
  • 125 gr pudra şeker
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt

Kreması için

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı pudra şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • 250 gr yaban mersini

Yaban Mersinli Tart Nasıl Yapılır?

  • Unu derin ve geniş bir kaba eleyin. Pudra şeker ve vanilyayı ilave edin. Tuz, küp doğranmış tereyağı, süt ve yumurtayı ekleyerek yoğurun.
  • Hamuru buzdolabı poşetine sarıp ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Ufak tart kalıplarını yağlayın. Hamuru kalıplara paylaştırıp yerleştirin.
  • Üzerine fazla kabarmaması için çatalla delikler açın. 160 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
  • Krema için süt, şeker, nişasta ve limon suyunu koyu bir kıvam alıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve 10-15 dakika soğutun.
  • Soğumuş tart hamurunun üzerine kremayı yayın. En üste yaban mersinlerini yerleştirip buzdolabında 1 saat bekletin. İsteğe bağlı olarak çiçek ya da taze otlarla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeni tatlar denemek için, nefis çikolatalı tart tarifine göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!