ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ TAM BUĞDAY UNLU PAZILI VE PIRASALI TART

Tam Buğday Unlu Pazılı Ve Pırasalı Tart

Tam buğday unlu pazılı ve pırasalı tart

Tam buğday unlu pazılı ve pırasalı tart nasıl yapılır? dediğinizi duyar gibiyim. Hazırsanız, sorunun cevabı için tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tam Buğday Unlu Pazılı Ve Pırasalı Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı tam buğday unu (Tepeleme)
  • 100 g tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı su

İç malzemesi için:

  • 1 demet pazı
  • 1 büyük soğan
  • 3 dal pırasa
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 kutu mini taze top peynir
  • 1 çay kaşığı pul biber

Tam Buğday Unlu Pazılı Ve Pırasalı Tart Nasıl Yapılır?

  • Soğanı zar şeklinde doğradıktan sonra zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Yıkayıp iyice süzdüğünüz ıspanak yapraklarını ve halka halka doğradığınız pırasaları ekleyin.
  • Birkaç dakika çevirin. Tuzunu, pul biberini ve kremasını ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Hamuru için unu, tereyağını ve tuzu bir yoğurma kabına alıp suyu azar azar ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru tam buğday unu serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile küçük bir (4 dilimlik) tart kalıbına sığacak şekilde açın.
  • Hazırladığınız hamuru tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Üzerini çatal yardımı ile hafifçe bastırarak delikler oluşturun ki, ön pişirme yaparken kabarmasın.
  •  Hamuru 180 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin. Fırından alıp önceden hazırladığınız ıspanaklı karışımdan yayın, en son mini top peynirleri sebzeli karışımın üzerine serpin.
  • Tekrar sıcak fırına verin. Peynirler eriyip kızarana kadar pişirmeye devam edin. Fırından alın ve ılındıktan sonra dilimleyerek servis  yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir versiyonu için, sade pırasalı tart tarifine göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!