Bodrum Mandalinası İle Marinelenmiş Somon Gravlax

Bodrum Mandalinası İle Marinelenmiş Somon Gravlax
08 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bodrum Mandalinası İle Marinelenmiş Somon Gravlax için

Malzemeler

  • 150 g somon fileto
  • 20 g Bodrum mandalinası suyu
  • 20 g limon suyu
  • 50 g kaya tuzu
  • 50 g esmer şeker
  • 2-3 dal fesleğen
  • 2 dal biberiye
  • 50 g Akdeniz yeşilliği
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım avokado
  • Tuz
Bodrum Mandalinası İle Marinelenmiş Somon Gravlax

Nasıl Yapılır

  1. Somon balığının kılçıklarını ve derisini temizleyip bir kaba alın. İnce kıyılmış fesleğen ve biberiyeyi somon filetonun üzerine yayın.
  2. Kaya tuzu ve esmer şeker ile somonun üzerini kaplayıp limon ve mandalinanın suyunu gezdirin. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 gün bekletin.
  3. Buzdolabından çıkarıp hazırlanan gravlax’ın üzerini temizleyin. Akdeniz yeşillikleri ve avokado ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo