ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ BODRUM MANDALİNASI İLE MARİNELENMİŞ SOMON GRAVLAX

Bodrum mandalinası ile marinelenmiş somon gravlax

Bodrum mandalinası ile marinelenmiş somon gravlax

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bodrum mandalinası ile marinelenmiş somon gravlax tarifi için malzemeler

  • 150 g somon fileto
  • 20 g Bodrum mandalinası suyu
  • 20 g limon suyu
  • 50 g kaya tuzu
  • 50 g esmer şeker
  • 2-3 dal fesleğen
  • 2 dal biberiye
  • 50 g Akdeniz yeşilliği
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım avokado
  • Tuz

Bodrum mandalinası ile marinelenmiş somon gravlax Nasıl Yapılır

  • Somon balığının kılçıklarını ve derisini temizleyip bir kaba alın. İnce kıyılmış fesleğen ve biberiyeyi somon filetonun üzerine yayın. Kaya tuzu ve esmer şeker ile somonun üzerini kaplayıp limon ve mandalinanın suyunu gezdirin. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 gün bekletin. Buzdolabından çıkarıp hazırlanan gravlax’ın üzerini temizleyin. Akdeniz yeşillikleri ve avokado ile süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.