ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BODRUM MANDALİNASI İLE MARİNELENMİŞ SOMON GRAVLAX

Bodrum Mandalinası İle Marinelenmiş Somon Gravlax

Bodrum mandalinası ile marinelenmiş somon gravlax

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bodrum Mandalinası İle Marinelenmiş Somon Gravlax Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g somon fileto
  • 20 g Bodrum mandalinası suyu
  • 20 g limon suyu
  • 50 g kaya tuzu
  • 50 g esmer şeker
  • 2-3 dal fesleğen
  • 2 dal biberiye
  • 50 g Akdeniz yeşilliği
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım avokado
  • Tuz

Bodrum Mandalinası İle Marinelenmiş Somon Gravlax Nasıl Yapılır?

  • Somon balığının kılçıklarını ve derisini temizleyip bir kaba alın. İnce kıyılmış fesleğen ve biberiyeyi somon filetonun üzerine yayın.
  • Kaya tuzu ve esmer şeker ile somonun üzerini kaplayıp limon ve mandalinanın suyunu gezdirin. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 gün bekletin.
  • Buzdolabından çıkarıp hazırlanan gravlax’ın üzerini temizleyin. Akdeniz yeşillikleri ve avokado ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!