ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ SEVGİLİLER GÜNÜ TARTI

Sevgililer Günü Tartı

Sevgililer Günü'nde sevgilisine veya eşine özel bir tatlı hazırlamayı kim istemez ki? Bitter çikolata ve sütlü çikolata ile hazırlanan sevgililer günü tartı, aşkınızın en lezzetli halini yansıtacak. Sevgililer günü tartını, meyve dilimleri ile süslemeyi unutmayın. Malzemeleri hazırladıysanız, nefis sevgililer günü tartı nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak çikolatalı tart veya nefis çilekli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sevgililer Günü Tartı Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 1.5 su bardağı tam buğday unu
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 125 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 1 yumurta sarısı

Dolgusu için

  • 100 gr bitter çikolata
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 125 gr tereyağı
  • 5 yumurta
  • 200 gr toz şeker
  • 1 portakal
  • 70 gr un

Üzeri için

  • 75 gr margarin

Kalp kurabiyeler için

  • 75 gr yumuşatılmış margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (1 su bardağı kadar)

Sevgililer Günü Tartı Nasıl Yapılır?

  • Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Soğuk ve küp doğranmış tereyağını ekleyip, kırıntı görüntüsünü alıncaya kadar mutfak robotunda karıştırın.
  • Yumurtayı ilave edin ve hamur halini alınca yağlı kağıda sararak 1 saat buzdolabında soğutun. Fırını 190 dereceye ayarlayın.
  • Kelepçeli kek kalıbının (20 cm’lik) tabanına yağlı kağıt serin. Hamuru kalıbın içerisine alıp parmaklarınızla yayarak yerleştirin.
  • Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için nohut, fasulye gibi bolca kuru bakliyat doldurun ve 15 dakika pişirin.
  • Üzerindeki ağırlığı alıp 5 dakika daha pişirin ve fırından çıkartın. Bu arada dolgusunu hazırlayın.
  • Tereyağı ve küçük parçalara bölünmüş çikolataları sos tenceresine alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin.
  • Yumurtaları ve şekeri cam bir kasede karıştırın. İçi kaynar su dolu tencereye yerleştirip, kenarlardan iz bırakıncaya kadar karıştırın.
  • Çikolata karışımını, portakal kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip karıştırın. Son olarak unu ilave edip karıştırın.
  • Bu karışımı tart tabanına doldu rup 190 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Kalp kurabiyeler için, margarin ve yumurtayı bir kasede karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  • 15 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra merdane ile açın ve kalp şeklindeki kalıplar ile kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 10-12 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra tartın üzerine dizip üzerine pudra şeker serpiştirin.

Not: Kullandığım su bardağı 240 ml’lik bir bardak.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!