ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ŞEFTALİ PELTELİ TART

Şeftali pelteli tart

Şeftali pelteli tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şeftali pelteli tart tarifi için malzemeler

Şeftali pelteli tart hamuru için

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz badem
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 80 g tereyağı (Küp şeklinde kesilmiş, soğuk) 
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı soğuk su

Şeftali pelteli tart kreması için

  • 1 su bardağı şeftali püresi
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Ayrıca

  • 1 paket tart jöle
  • 2 adet şeftali 

Şeftali pelteli tart Nasıl Yapılır

Mevsimin en güzel meyvesiyle nefis tart tarifi

  • Un ve tereyağını mutfak robotuna aktarın. Ufalanıncaya kadar karıştırın. Üzerine toz badem ve toz şekeri ilave edip iyice karıştırın. İçine yumurta ve suyu ekleyip hamur kıvamını alıncaya kadar karıştırın. Hamuru robotun haznesinden alıp streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın ve iki yağlı kağıt arasında merdane yardımı ile açın. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıplarına yayın ve taşan kısımlarını bir bıçak yardımı ile keserek düzeltin.
  • Tart tabanlarının kabarmaması için çatalla delin ve üzerine ağırlık yapması için bakliyatlar koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip bakliyatları alın ve bu şekilde 15-20 dakika daha pişirin.
  • Bu arada pelteyi hazırlayın. Bunun için limon suyu dışındaki tüm malzemeyi küçük bir tencerede çırpın. Kısık ateşte, yoğun bir kıvam alana dek pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala limon suyunu ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Arada bir kaşıkla karıştırarak ılındırın.
  • Pişen tart tabanlarının içlerini şeftali püresi ile doldurun. Biraz donması için bekletin.
  • Tart jölesini paket üzerindeki talimata göre hazırlayın.
  • Donan peltenin üzerini şeftali dilimleri ile doldurun ve hazırladığınız tart jölesinden sürün. Soğuduktan sonra şeftali pelteli tartınızın üzerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın.

Yoğun miktarda A ve C vitamini barındıran şeftali; A vitamini ile cildi nemlendirip, yumuşak ve esnek yapısını korurken, C vitamini ile ciltten toksinlerin ve serbest radikallerin atılmasını sağlayan antioksidan etki sağlar. Tüm bu faydalarından yararlanmak için mevsiminde her gün 1-3 adet şeftali tüketin.

Nefis kakaolu şeftalili tart tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.