ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAKAOLU ŞEFTALİLİ TART

Kakaolu Şeftalili Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kakaolu Şeftalili Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 g un
  • 55 g pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 125 g soğuk tereyağı
  • 1 yumurtanın sarısı

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 g tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta

Üzeri için

  • 3 şeftali
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • İri çekilmiş Antep fıstığı

Kakaolu Şeftalili Tart Nasıl Yapılır?

Tart hamuru için unu bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve kakaoyu ekleyip harmanlayın. Soğuk tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya kadar parmak uçlarınızla ufalayın. Yumurta sarısını ilave edip yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında bir saat bekletin. Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın. Hamuru yağlı kağıt serili tart kalıbına elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin. Kenarından taşan hamuru bıçakla kesin. Üzerini çatalla delin. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Kreması için gerekli olan tüm malzemeleri bir sos tenceresine alın. Tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Üzeri için yarım ay doğradığınız şeftalileri toz şekerle birlikte yumuşayncaya kadar soteleyin. Soğuyan kremayı tart hamurunun üzerine dökün. Yumuşayan şeftalileri gül şekli oluşturacak şekilde tartın üzerine dizin. İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyin. Soğuk servis yapın.
 Dilerseniz, klasik şeftalili tart tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!