ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ SEBZELİ TART

Sebzeli Tart

Kim bol malzemeli sebzeli tarta hayır diyebilir ki? Yapımında biber, zeytin, soğan ve maydanoz kullanılan sebzeli tart, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Vejetaryen menülerine uygun olarak sunulan bu yemek, özellikle çay saatlerinin favorisidir. Çıtır kenarları ve yumuşacık dolgusuyla hemen hemen her zevke hitap eder. İsteğe göre küçük porsiyonlar halinde sunulabilir. Peki, evde sebzeli tart nasıl yapılır? Sorunun cevabını öğrenmek için kolları sıvayalım ve sebzeli tart yapımı için tarif detaylarına geçelim.

Tart tarifleri arasında okuyucularımın favorisi olan nefis çikolatalı tart tarifine göz atmayı unutmayın. Alternatif olarak lezzetine doyamayacağınız sebzeli pizza tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 3 patates
  • 150 gr un
  • 80 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3~4 taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1 yeşil dolmalık biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 2 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
  • Tuz
  • toz kırmızıbiber
  • karabiber

Sebzeli Tart Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup yıkadıktan sonra küçük küpler şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15-20 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp püre haline getirin.
  • Unu hamur yoğurma kabına eleyin.Oda ısısında yumuşatılmış margarin, bir tutam tuz ve patates püresini ekleyin.
  • Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Kelepçeli bir kalıbı yağlayın. Hamuru kalıba dökün. Buzdolabında 15 dakika bekletin.
  • Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın. Maydanoz ve taze soğanı temizleyip kıyın.
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavada ısıtıp biberleri ve taze soğanları ekleyip kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Siyah zeytin, tuz ve baharatla tatlandırın.
  • Süt, krema, peynir ve yumurtaları bir kaba alıp çırpın ve sebzeli iç malzemeyle karıştırın. Hamuru buzdolabından alıp iç malzemeyi içine yayın.
  • Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirip folyoyu alın. Folyosuz 30-35 dakika daha pişirin.
  • Fırından alıp ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!