ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ PORTAKALLI VE ZENCEFİLLİ KEK

> PORTAKALLI VE ZENCEFİLLİ KEK
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı ve zencefilli kek tarifi için malzemeler
  • Yarım su bardağı portakal suyu Yarım su bardağı bal Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 yumurta 4 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 2 su bardağı un 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil Yarım su bardağı tozşeker 2 çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı pudraşeker Portakal kabuğu şekerlemesi
Portakallı ve zencefilli kek Nasıl Yapılır

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Portakal suyu, bal, zeytinyağı, yumurta sarıları, portakal kabuğu ve zencefili bir kaba alıp mikserle 5 dakika karıştırın.

Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu başka bir kapta harmanlayın. Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip kar gibi olana kadar mikserle çırpın. Sıvı ve katı karışımı aynı kapta birleştirip mikserle 10 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip tahta kaşıkla bir kaç kez karıştırın.

Yirmi cm çapında bir kek kalıbının içine yağ sürün. Hazırladığnız kek harcını kalıba boşaltıp kalıbın her yanına eşit olarak dağılması için kalıbı bir kaç kez sağa sola sallayın.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına kalıbı yerleştirin. Yaklaşık 50 dakika pişirin. Keki fırından aldıktan sonra ılınmasını bekleyin. Üzerine pudraşeker serpin. Portakal kabuğu şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.