ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ PORTAKALLI VE ZENCEFİLLİ KEK

Portakallı Ve Zencefilli Kek

Vitamin deposu olarak bilinen portakal ve zencefili bir araya getirdik. Enfes lezzeti ve görünümü ile portakallı ve zencefilli kek nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı Ve Zencefilli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı bal
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 4 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı pudra şeker
  • Portakal kabuğu şekerlemesi

Portakallı Ve Zencefilli Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Portakal suyu, bal, zeytinyağı, yumurta sarıları, portakal kabuğu ve zencefili bir kaba alıp mikserle 5 dakika karıştırın.
  • Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu başka bir kapta harmanlayın. Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip kar gibi olana kadar mikserle çırpın.
  • Sıvı ve katı karışımı aynı kapta birleştirip mikserle 10 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip tahta kaşıkla bir kaç kez karıştırın.
  • Yirmi cm çapında bir kek kalıbının içine yağ sürün. Hazırladığınız kek harcını kalıba boşaltıp kalıbın her yanına eşit olarak dağılması için kalıbı bir kaç kez sağa sola sallayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına kalıbı yerleştirin. Yaklaşık 50 dakika pişirin. Keki fırından aldıktan sonra ılınmasını bekleyin. Üzerine pudra şeker serpin. Portakal kabuğu şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Sofralarınızda yeni tatlar yer vermek istiyorsanız, portakallı tart tarifine göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!