ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ TAVUK SALATASI

Tavuk salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk salatası tarifi için malzemeler

  • 3 parça tavuk göğüs eti
  • 6 kornişon turşu ince doğranmış
  • 1 çay bardağı yeşil zeytin dilimi
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 çay bardağı gümüş soğan
  • 3 közlenmiş kırmızıbiber
  • Karabiber
  • Sarımsaklı tuzlu çeşni
  • Chili biber
  • Kekik
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu

Tavuk salatası Nasıl Yapılır

Salata tarifleri arasında özel bir yere sahip. Tavuk etlerini haşlayıp küp şeklinde doğrayın ve geniş bir kaseye alın.

Közlenmiş biberleri doğrayıp ekleyin.Zeytin, soğan, mısır ve turşuyu da ekleyip karıştırın. Karabiber, sarımsaklı çeşni, chili biber, kekik, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve dereotunu ilave edip harmanlayın ve servis tabağına aktarın. Susamları kavurup üzerine serpiştirerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.