ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ PIRASALI VE PATATESLİ TART TATİN

Pırasalı Ve Patatesli Tart Tatin

Pırasa ve patates ile hazırlanan tart tatin, Fransız mutfağından yayılan bir lezzettir. Tarte tatinler genellikle tatlı olarak sunulsa da, isteğe göre sebzelerle birlikte hazırlanabilir. Özellikle vejetaryen menülerinde tercih edilen pırasalı ve patatesli tart tatin tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasalı Ve Patatesli Tart Tatin Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4~5 dal pırasa
  • 5~6 bebek patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 20 g bal
  • 10 g zeytinyağı
  • 50 g tereyağı

Tart hamuru için

  • 100 g un
  • 100 g tam buğday unu
  • 115 g soğuk tereyağı
  • 15 g soğuk su
  • Bir tutam tuz

Üzeri için

  • 80 g keçi peyniri
  • 2~3 dal taze kekik

Pırasalı Ve Patatesli Tart Tatin Nasıl Yapılır?

Tart hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında bir saat bekletin. Patates ve pırasayı yuvarlak doğrayıp geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, bal ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Tereyağını geniş bir tavada eritin. Pırasaları dik bir şekilde tavaya dizin. Pırasaların üzerine patatesleri dizin. 3-4 dakika pişirip ocaktan alın. Dinlenen tart hamurunu tavanın büyüklüğünde ince açın ve patateslerin üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika pişirin. Tartınızı bir servis kabına çevirin. Üzerini küçük doğradığınız keçi peyniri ve taze kekik dalları ile süsleyerek servis yapın.

Klasik patatesli tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!