ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ PATATESLİ VE PIRASALI TURTA

Patatesli Ve Pırasalı Turta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Ve Pırasalı Turta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 150 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 2 dal taze biberiye
  • 1 orta boy pırasa
  • 2 orta boy patates
  • 250 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Patatesli Ve Pırasalı Turta Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içine unu, yumurta sarısını, tereyağını, ince kıydığınız biberiyeyi ve suyu ekleyip yoğurun. Streç filme sarıp 45 dakika buzdolabında dinlendirin. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyup ısıtın. Üzerine ince dilimlediğiniz pırasayı ve sarımsağı ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Dinlenmiş hamuru 30 cm büyüklüğünde açın. Kenarından 2 cm’lik boşluk bırakarak ortasına pırasayı yayın. Peyniri serpin. Çok ince dilimlediğiniz patatesleri dizin. Kenarlarını ortaya doğru getirerek kıvırın. Son olarak yumurta sarısı ve zeytinyağı sarışımını sürüp kıyılmış biberiyeyi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!