ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ PANCARLI PRATİK TART

Pancarlı Pratik Tart

Potasyum, fosfat ve C vitamini içeren pancar, hipertansiyonu düşürmeye yarayan bir besindir. Fakat ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Pancarı sade tüketmek yerine, milföy hamuru ile birleştirdik ve ortaya nefis bir tat çıktı. İçi pancar harcı ile doldurulan tartları, krem peynir ile tatlandırabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, pancarlı tart nasıl yapılır birlikte görelim.

Daha fazlası için tart tarifleri sayfamızdan ilham alabilirsiniz. Pancarı çok seviyor, fakat nerede kullanacağınızı bilemiyorsanız ev yapımı pancarlı pilav tarifini denemenizi tavsiye ediyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancarlı Pratik Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 parça milföy hamuru

Üzeri için

  • 500 g pancar
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Süslemek için

  • Krem peynir
  • Zahter

Pancarlı Pratik Tart Nasıl Yapılır?

Pancarları haşlayıp kabuklarını soyun. İnce yuvarlak dilimleyip geniş bir kaseye alın. Üzerine balzamik sirke gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın. Milföy hamurlarını hafif unladığınız tezgah üzerine alıp tart kalıbınızın boyutlarında açın. Hamuru hafif yağladığınız tart kalıbının tabanına yayın. Üzerine pancar dilimlerini dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföy hamuru kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Tartınızın ortasını krem peyniri ve zahter ile süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!