Pancarlı Pratik Tart

Pancarlı Pratik Tart
18 Eylül 2020

Potasyum, fosfat ve C vitamini içeren pancar, hipertansiyonu düşürmeye yarayan bir besindir. Fakat ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Pancarı sade tüketmek yerine, milföy hamuru ile birleştirdik ve ortaya nefis bir tat çıktı. İçi pancar harcı ile doldurulan tartları, krem peynir ile tatlandırabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, pancarlı tart nasıl yapılır birlikte görelim.

Daha fazlası için tart tarifleri sayfamızdan ilham alabilirsiniz. Pancarı çok seviyor, fakat nerede kullanacağınızı bilemiyorsanız ev yapımı pancarlı pilav tarifini denemenizi tavsiye ediyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Pancarlı Pratik Tart için

Malzemeler

  • 6 parça milföy hamuru

Üzeri için

  • 500 g pancar
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Süslemek için

  • Krem peynir
  • Zahter
Pancarlı Pratik Tart

Nasıl Yapılır

Pancarları haşlayıp kabuklarını soyun. İnce yuvarlak dilimleyip geniş bir kaseye alın. Üzerine balzamik sirke gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın. Milföy hamurlarını hafif unladığınız tezgah üzerine alıp tart kalıbınızın boyutlarında açın. Hamuru hafif yağladığınız tart kalıbının tabanına yayın. Üzerine pancar dilimlerini dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföy hamuru kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Tartınızın ortasını krem peyniri ve zahter ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo