ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ MİLFÖYLÜ YEŞİL TART

Milföylü Yeşil Tart

Sebzelerle zenginleştirilmiş bir tart tarifine kim hayır diyebilir ki? Yapımında pırasa, kabak, bezelye, maydanoz ve dereotu kullanılan milföylü yeşil tart, klasik tart tariflerinden biraz farklı. Yapımında çıtır tart hamuru yerine, milföy kullanıldığı için zamandan tasarruf etmenizi de sağlayacak bir tarifle karşınızdayız. Malzemeler hazırsa, milföylü yeşil tart tarifine başlayabiliriz.

Farklı bir versiyonu olan sebzeli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Milföylü Yeşil Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 6 milföy
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 kabak
  • Yarım pırasa
  • 150 gr lor peyniri
  • 5 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2~3 dal dereotu
  • 4~5 dal ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Milföylü Yeşil Tart Nasıl Yapılır?

Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarın. Hamurlar hafifçe yumuşadıktan sonra yan yana yerleştirip dikdörtgen şekli verin. Kalıbı yağlayın ve hamuru yerleştirin. Kabarmaması için üzerine çatalla delikler yapın. Lor peynirini ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve zeytinyağı ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hamurun üzerine yayın. İnce dilimlediğiniz kabak ve pırasayı üzerine dizin. Bezelyeyi serpin. 2 yumurta ve 1 çay bardağı kremayı karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrar fırına verin. Peynir eriyip kızarınca fırından çıkarın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!