Meyve Jöleli Cheesecake

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Meyve Jöleli Cheesecake
Vişne, frambuaz, frenk üzümü, böğürtlen gibi aromatik meyvelerle hazırlanan cheesecake sofraların favorisi olacak. Hazırsanız, meyve jöleli cheesecake nasıl yapılır birlikte görelim.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Meyve Jöleli Cheesecake için

Malzemeler

  • 1 kat pasta tabanı
  • 250 ml krema
  • 400 gr labne peyniri
  • 4 yemek kaşığı pudra şeker
  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 2 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 paket vişne jölesi
  • 2 su bardağı karışık meyve (frambuaz~yaban mersini~kumkuat~frenk üzümü~böğürtlen)
Meyve Jöleli Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Jelatini küçük bir kaseye alın ve üzerine 2 yemek kaşığı su serpiştirin. Labne peyniri, vanilya ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  2. Kremadan yarım çay bardağı ayırıp gerisini katılaşıncaya kadar çırpın ve labne peynirli karışıma ekleyin. Ayırdığınız kremayı bir cezvede ısıtın.
  3. Jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve kremaya ekleyin. Pasta tabanını 20 cm’lik pasta çemberi ile kesip içine yerleştirin.
  4. Üzerine cheesecake karışımını doldurun ve 1 saat derin dondurucuda bekletin. Jöleyi tarifine göre hazırlayıp bekletin.
  5. Meyveleri cheesecake’in üzerine dizin. Jöleyi üzerine döküp derin dondurucuda donuncaya kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Daha detaylı bilgi için cheesecake nasıl yapılır sayfamızı ziyaret edebilir, en lezzetli cheesecake tariflerimize ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo