ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER CHEESECAKE NASIL YAPILIR? EN LEZZETLİ 8 CHEESECAKE TARİFİ!

CHEESECAKE NASIL YAPILIR? EN LEZZETLİ 8 CHEESECAKE TARİFİ!

Cheesecake Nasıl Yapılır? En Lezzetli 8 Cheesecake Tarifi!
En Lezzetli 8 Cheesecake Tarifi!

Bir ya da daha fazla katmanlarla hazırlanan cheesecake, oldukça köklü bir tatlıdır. İlk kez Yunanistan'da yapıldığı bilinen bu tatlı, enerji verdiği için atletler tarafından tüketiliyordu. Roma İmparatorluğu'nun Yunanistan'ı işgal etmesiyle birlikte, tarif Avrupa ülkelerine yayıldı. Günümüzde New York ile özdeşleşen cheesecake; yumurta, peynir, şeker ve meyve karışımı ile hazırlanır.

Cheesecake Nasıl Yapılır?

Cheesecake yaparken ilk olarak taban hazırlanır. Tabanı hazırlamak için isteğe göre bisküvi veya un kullanabilirsiniz. Hazırlanan tabanın üst kısmına; peynir, şeker, irmik ve un ile hazırlanan harç eklenir. Cheesecake, isteğe göre sıcak veya soğuk bir şekilde servis edilir. Sıcak bir cheesecake hazırlamak için, fırın tepsisi su ile doldurulur ve cheesecake tepsinin üstüne yerleştirilir. Böylece buharda yavaş yavaş pişmesi sağlanır. Soğuk cheesecake ise, pişirilmeden hazırlanır. Tüm malzemeler karıştırılır ve kek haline getirilir. Üst kısmı krema ve sos ile süslenir.

Cheesecake Yapımında Hangi Peynirler Kullanılır?

Öncelikle orijinal cheesecake tarifinde mascarpone peyniri kullanılır. Fakat bazı ülkeler kendilerine özgü peynirlerini kullanarak daha farklı tatlar ortaya çıkartmıştır. İtalya'da bu tarif için en çok ricotta peyniri kullanılırken, Almanya'da kaymağa benzeyen quark peyniri tercih edilir. Amerika'da ise philedelphia peynirine yer verilir. Özellikle yağlı peynir kullanmak istemeyenlerin en fazla tercih ettiği peynirlerden biridir. Ülkemizde genellikle az yağlı krem peynir veya labne peyniri kullanılır. Farklı bir kıvam elde etmek için lor peynirini de deneyebilirsiniz.


Evde Hazırlayabileceğiniz Nefis 8 Cheesecake Tarifi!


Son günlerin en popüler tatlısı haline gelen san sebastian cheesecake, İspanyol mutfağına özgü bir lezzettir. Yapımında hem labne, hem de krem peynir kullanılır.



Vitamin bakımından zengin olan çilek, kolesterolü dengeler ve kalp hastalıkları riskini düşürür. Genellikle dilimlenerek ve püre halinde tatlıların içerisinde kendine yer bulur.. 



Kış aylarında sık sık tüketilen portakal, vücudun hastalık direncini arttırır. İçeriğinde bol miktarda C vitamini bulunduğu için, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Tatlı tariflerinde kullanılarak günlük enerji miktarını karşılar.



Standart tariflerden sıkılanlar için sunulan bu tarifi; bisküvi, krema, peynir ve vişne sosu ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Lezzeti ile her zevke hitap eden kupta vişneli cheesecake'e sofranızda büyük bir yer açın.



Son yıllarda tatlılarda sık sık yer verilen oreo, en sevilen malzemelerden biridir. Yoğun oreo'lu cheesecake ile kendinizi ve sevdiklerinizi şımartmaya ne dersiniz?



Faydaları saymakla bitmeyen limon, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Aynı zamanda grip, nezle gibi hastaların giderilmesinde de etkilidir. Yaklaşık 30 dakika da hazırlayabileceğiniz limonlu cheesecake tarifi ile herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz.



Mutluluk hormonunu yükseltmesiyle bilinen çikolata; stres, depresyon ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesini sağlar. Mis gibi kokusuyla çikolatalı cheesecake tarifine göz atmayı unutmayın.



Vitamin deposu olarak bilinen frambuaz ve vişne, en çok tüketilen kırmızı meyveler arasında yer alır. Özel gün, kutlama ve kalabalık sofraların gözdesi olacak vişneli ve frambuazlı cheesecake tarifini şimdiden notlarınız arasına ekleyin.

Farklı çeşitlerle hazırlanan tatlı tariflerine göz atarak yeni tatlar keşfedebilir, lezzet yolculuğunun tadını çıkarabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.