Mantarlı Ve Tavuklu Tart

Mantarlı Ve Tavuklu Tart
18 Eylül 2020

Mantar ve tavuk etinin muhteşem lezzetini tatmaya ne dersiniz? Yaklaşık 50 dakika da hazırlanan mantarlı ve tavuklu tart nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mantarlı Ve Tavuklu Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için:

  • 250 gr un
  • 100 gr margarin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı su 

 Üzeri için:

  • 500 gr mantar
  • 2 soğan
  • 250 gr tavuk eti
  • 3 çay kaşığı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Mantarlı Ve Tavuklu Tart

Nasıl Yapılır

  1. Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, tuz ve su ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  2. Üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında 15 dakika bekletin.
  3. Tavuk etini haşlayıp küp küp doğrayın. Soğanları soyup rendeleyin. Maydanozu yıkayıp kıyın. Mantarları temizleyip dilimleyin.
  4. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun. Mantarları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Maydanoz, tuz, karabiber ve kremayı ilave edin.
  5. 2-3 dakika pişirip tavayı ocaktan alın. Tavuk etini ekleyip harmanlayın.
  6. Hamuru unlanmış zemine alıp bir kez daha yoğurun ve 20 cm çapında yağlanmış tart kalıbına alıp elinizle bastırarak yayın.
  7. Üzerine tavuklu malzemeyi yayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, videolu anlatımıyla klasik tavuklu tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo