Tempura

Tempurayı, soya sosu, swetchilli sosu veya siracca sosu eşliğinde sunabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
6 dakika

Tempura Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı buzlu su
- 3 temizlenmiş karides
- 1 uzun dilim havuç
- 2-3 dilim mantar
- 2-3 dilim kabak
- 1 temizlenmiş taze soğan
- Soya sosu
Kızartma için:
Sıvı yağ
Tempura Nasıl Yapılır?
- Yumurta, un ve buzlu suyu bir kapta iyice çırpın. Karides, havuç, mantar, kabak ve taze soğanı unlu karışıma bulayın.
- Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Önce havuç, mantar, kabak ve taze soğanı ardından karidesleri kızgın yağda kızartın.
- Kâğıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Yanında soya sosuyla birlikte servis yapın.
Tempura Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tempurayı hazırlarken kıvamına dikkat etmelisiniz. Kıvamının ne çok katı nede çok akışkan olması gerekmektedir. Karideslerin etrafını tutacak kıvamda olması gerekmektedir.
- Tempuranızı hazırlarken su yerine bira ya da soda kullanmanız hem daha çıtır olmasını sağlayacak hem de daha kabarık olmasını sağlayacaktır.
- İçerisine çok az miktarda ketçap koymanız tempuranızın nar gibi kızarmasını sağlayacaktır.
- Kızartma yağarken yağ ne çok kızgın olmalı nede soğuk olmalı. Orta ateşte kızartma yapmalısınız.
- Hamur harcınızın soğuk olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece yağ çekmeyecektir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR