ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU MUTFAĞI YEMEKLERİ TEMPURA

Tempura

Tempurayı, soya sosu, swetchilli sosu veya siracca sosu eşliğinde sunabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

6 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tempura Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı buzlu su
  • 3 temizlenmiş karides
  • 1 uzun dilim havuç
  • 2-3 dilim mantar
  • 2-3 dilim kabak
  • 1 temizlenmiş taze soğan
  • Soya sosu

Kızartma için:

Sıvı yağ

Tempura Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, un ve buzlu suyu bir kapta iyice çırpın. Karides, havuç, mantar, kabak ve taze soğanı unlu karışıma bulayın.
  • Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Önce havuç, mantar, kabak ve taze soğanı ardından karidesleri kızgın yağda kızartın.
  • Kâğıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Yanında soya sosuyla birlikte servis yapın.

Tempura Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tempurayı hazırlarken kıvamına dikkat etmelisiniz. Kıvamının ne çok katı nede çok akışkan olması gerekmektedir. Karideslerin etrafını tutacak kıvamda olması gerekmektedir.
  • Tempuranızı hazırlarken su yerine bira ya da soda kullanmanız hem daha çıtır olmasını sağlayacak hem de daha kabarık olmasını sağlayacaktır. 
  • İçerisine çok az miktarda ketçap koymanız tempuranızın nar gibi kızarmasını sağlayacaktır.
  • Kızartma yağarken yağ ne çok kızgın olmalı nede soğuk olmalı. Orta ateşte kızartma yapmalısınız.
  • Hamur harcınızın soğuk olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece yağ çekmeyecektir. 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!