ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI UZAKDOĞU YEMEKLERİ TEMPURA

Tempura

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

6 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tempura tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı buzlu su
  • 3 temizlenmiş karides
  • 1 uzun dilim havuç
  • 2-3 dilim mantar
  • 2-3 dilim kabak
  • 1 temizlenmiş taze soğan
  • Soya sosu

Kızartma için:

Sıvı yağ

Tempura Nasıl Yapılır

Yumurta, un ve buzlu suyu bir kapta iyice çırpın. Karides, havuç, mantar, kabak ve taze soğanı unlu karışıma bulayın. Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Önce havuç, mantar, kabak ve taze soğanı ardından karidesleri kızgın yağda kızartın.

Kâğıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Yanında soya sosuyla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

mehmet12.10.2016 16:43:44

bunlara bakmadan gecmeyiniz hepsi birbirinden mükemmel

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.