ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI UZAKDOĞU YEMEKLERİ TEMPURA

TEMPURA

1 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 6 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tempura tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta1 su bardağı un1 su bardağı buzlu su3 temizlenmiş karides1 uzun dilim havuç2

3 dilim mantar2

3 dilim kabak1 temizlenmiş taze soğanSoya sosuKızartma için sıvıyağ

Tempura hazırlanışı

Yumurta, un ve buzlu suyu bir kapta iyice çırpın. Karides, havuç, mantar, kabak ve taze soğanı unlu karışıma bulayın. Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Önce havuç, mantar, kabak ve taze soğanı ardından karidesleri kızgın yağda kızartın.

Kâğıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Yanında soya sosuyla birlikte servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

mehmet12.10.2016 16:43:44

bunlara bakmadan gecmeyiniz hepsi birbirinden mükemmel

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!