ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ MANTARLI MOZZARELLALI VE ADAÇAYLI TART

Mantarlı mozzarellalı ve adaçaylı tart

Mantarlı mozzarellalı ve adaçaylı tart

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı mozzarellalı ve adaçaylı tart tarifi için malzemeler

  • 6 kare milföy hamuru (375 g milföy hamuru-tek parça)
  • 250 g rende mozzarella
  • 200 g istiridye mantarı
  • 2-3 adet mini turuncu kapya biber
  • Birkaç dal adaçayı yaprağı

Mantarlı mozzarellalı ve adaçaylı tart Nasıl Yapılır

  • Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Milföy hamurlarını birleştirip merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açın. Milföy hamurunu yağlı kağıt üzerine sererek fırın tepsisine yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımıyla kenarlarını çizin. Ortasını çatalla delin.
  • Üzerine mozzarella, mantar, dörde bölünmüş turuncu kapya biberi ve adaçayını dizin. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika, peynirler fokurdayıp, milföyün rengi kızarana kadar pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.