ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ LİMON KREMALI TATLI KASELERİ

Limon kremalı tatlı kaseleri

Limon kremalı tatlı kaseleri

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon kremalı tatlı kaseleri tarifi için malzemeler

  • 250 g un (2.5 su bardağı) 
  • Bir tutam tuz 
  • 40 g pudra şekeri 
  • 125 g soğuk tereyağı (Küp doğranıp buzdolabında bekletilmiş)
  • 80 ml soğuk su 

Limon kreması için

  • 2 adet limon 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 50 g tereyağı 
  • 50 g beyaz çikolata 

Limon kremalı tatlı kaseleri üzeri için

  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limon (Küçük dilim kesilmiş)

Limon kremalı tatlı kaseleri Nasıl Yapılır

Limon kremalı tatlı kaseleri için malzemeleriniz hazırsa hemen başlayalım.

  • Unu, tuz ve pudra şekeriyle birlikte rondoda karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyin ve aralıklı olarak rondoyu çalıştırıp karışımı kum tanecikleri haline getirin. Soğuk suyu da ekleyin ve hamur haline gelene kadar rondoyu tekrar kısa süreli çalıştırın. Hamuru toparlayıp streç filme sarın ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru 12 eşit parçaya ayırın. 
  • Hamurları tek tek, iki parça yağlı kağıt arasına alıp merdane yardımı ile açarak küçük tart kalıplarınızın içini kaplayacak şekilde yerleştirin. Hamurların tabanlarına çatalla delikler açıp buzdolabında 15 dakika daha dinlenmeye bırakın. 
  • Tart hamurlarının içini kaplayacak şekilde yağlı kağıt serin. Üzerine kuru nohut, fasulye gibi ağırlık yapacak hububat doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 10 dakika kadar ön pişirmesini yapın. Daha sonra üzerindeki ağırlıkları alıp tekrar fırına verin ve iç yüzeylerinin de kızarması için 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. 
  • Limon kreması için limonları rendenin ince tarafı ile rendeleyip suyunu sıkın. 1 su bardağı kadar limon suyu elde edin. Yumurtaları çatalla çırpıp tencereye aktarın. Üzerine rendelenmiş limon kabuklarını, toz şekeri, nişastayı ve limon suyunu ekleyin. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirin. Ocaktan alıp ince telli bir süzgeç yardımı ile süzün. Tereyağını ve beyaz çikolatayı ekleyin. Çikolata ve tereyağı tamamen eriyinceye kadar hızlıca karıştırın. Limon kremasını hazırladığınız tart hamurlarının içine paylaştırın. 
  • Üzerini süslemek için 1 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tavada karamelize edin. Limon dilimlerinin her iki tarafını hafifçe yakın ve soğuduktan sonra limon kremalı tatlı kaseleri tartlarınızın üzerine yerleştirip servis yapın.

Nefis limon kreması tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.