Kuruyemişli Ve Kuru Meyveli Tart

Tart tarifleri arasında özel bir yere sahip olan bir tart çeşidiyle karşınızdayız. Fındık, kuru kayısı, incir, krema ve ceviz ile hazırlanan kuruyemişli ve kuru meyveli tart, çay sohbetlerinin favorisi olacak. Çıtır çıtır hamuruyla kuru meyveli tart; hem enerji verici, hem de oldukça lezzetlidir. Malzemeleri hazırladıysanız, kuruyemişli ve kuru meyveli tart yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
Alternatif olarak kuruyemişli tart ve nefis çilekli tart tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
50 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Kuruyemişli Ve Kuru Meyveli Tart Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 ölçü tart hamuru
Üzeri için
- 50 gr fındık
- 50 gr ceviz
- 50 gr kuru kayısı
- 75 gr kuru incir
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 40 gr tereyağı
- 1.5 çay bardağı krema
- Yarım çay kaşığı tarçın
Kuruyemişli Ve Kuru Meyveli Tart Nasıl Yapılır?
- Özel günlerimize uygun hamurişi tarifleri arasında üst sıralarda bulunan tartımıza başlayalım. Tart hamurunu, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Üzerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtla birlikte alın. Kuru meyveleri küçük parçalar şeklinde kesin.
- Meyveleri, cevizleri ve fındıkları tavaya alın. Şeker ve tereyağını ekleyip kısık ateşte 10 dakika kavurun.
- Tarçın ve krema ekleyip karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi pişen tart hamurunun üzerine yayın. Susam serpiştirin ve sıcak fırında 5 dakika daha pişirip ılık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR