ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KURUYEMİŞLİ VE KURU MEYVELİ TART

Kuruyemişli Ve Kuru Meyveli Tart

Tart tarifleri arasında özel bir yere sahip olan bir tart çeşidiyle karşınızdayız. Fındık, kuru kayısı, incir, krema ve ceviz ile hazırlanan kuruyemişli ve kuru meyveli tart, çay sohbetlerinin favorisi olacak. Çıtır çıtır hamuruyla kuru meyveli tart; hem enerji verici, hem de oldukça lezzetlidir. Malzemeleri hazırladıysanız, kuruyemişli ve kuru meyveli tart yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak ortalama 1 saat içinde sofralardaki yerini alan nefis çilekli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuruyemişli Ve Kuru Meyveli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Üzeri için

  • 50 gr fındık
  • 50 gr ceviz
  • 50 gr kuru kayısı
  • 75 gr kuru incir
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 40 gr tereyağı
  • 1.5 çay bardağı krema
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Kuruyemişli Ve Kuru Meyveli Tart Nasıl Yapılır?

  • Özel günlerimize uygun hamurişi tarifleri arasında üst sıralarda bulunan tartımıza başlayalım. Tart hamurunu, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Üzerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtla birlikte alın. Kuru meyveleri küçük parçalar şeklinde kesin.
  • Meyveleri, cevizleri ve fındıkları tavaya alın. Şeker ve tereyağını ekleyip kısık ateşte 10 dakika kavurun.
  • Tarçın ve krema ekleyip karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi pişen tart hamurunun üzerine yayın. Susam serpiştirin ve sıcak fırında 5 dakika daha pişirip ılık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!