ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER KURUYEMİŞLİ TART

Kuruyemişli Tart

Kuruyemişli tart

Kuruyemişli tart nasıl yapılır dediğinizi duyar gibiyiz... Sevilen, merak edilen lezzetleri teknik ve püf noktalarıyla birlikte yemekseverlerle buluşturan Lezzet Mutfak Okulu'nda bu hafta 'Kuruyemişli Tart' tarifi var. Reçete Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü eğitmen şefi İbrahim Arslanoğlu'nun eşliğinde öğrencisi Dicle Nehir'den geliyor. Lezzet bombası kuruyemişli tartımızı dondurmayla tamamlıyoruz. Şimdi kuruyemişli tart Tarifine yakından bakalım... Lezzet Mutfak Okulu'nu Lezzet.com.tr ve Lezzet'in Youtube kanalından takip edebilirsiniz:

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuruyemişli Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 1 paket margarin
  • 180 gr pudra şekeri
  • 140 gr yoğurt
  • 140 gr sıvı yağ
  • Bir yumurta sarısı
  • Bir paket kabartma tozu
  • Şekerli vanilin
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 50 gr Kuru incir
  • 50 gr Kuru kayısı
  • 2 adet Elma rendesi
  • Tarçın
  • 5 kaşık şeker

Dışı için:

  • Yumurta akı
  • Fındık
  • Pekmez

Kuruyemişli Tart Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tart hamurunu hazırlıyoruz. Un hariç; homojen olacak şekilde bütün malzemelerimizi ekliyoruz.
  • Tereyağı, pudra şekeri, yoğurt, şekerli vanilya, kabartma tozu, bir miktar ayçiçek yağı ve yumurtanın sadece sarısını ekliyoruz. Malzemelerimizi karıştırıyoruz.
  • Karışımımız hazır olunca azar azar unumuzu ekliyoruz. Temkinli gidiyoruz, önce unun yarısını ekliyoruz, sonra azar azar un eklemeye devam ediyoruz.
  • Hamur tam kıvamını almazsa unundan biraz daha ekliyoruz.
  • Hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvamda olacak.
  • Tart kalıbımızı tereyağı ile yağlıyoruz.
  • Hamuru alt taban ve üst taban için bölüyoruz. Şekil verip hamurumuzu tart kalıbı içine yayıyoruz. Daha düz olması için bir bardak altından yardım alıyoruz.
  • Hamurumuz hazır olunca dinlenmesi için dolaba koyuyoruz. (Bölme aşaması için videomuza bakabilirsiniz)
  • İç harcımız için iki tane elma rendeliyoruz, bir miktar şeker, 4-5 adet kuru incir ve 4 adet 5 adet kuru kayısı kullanıyoruz. Damak zevkinize göre içine tarçın ekleyebilirsiniz.
  • Rendelenmiş elmaları tavaya alıp sularını çekene kadar pişiriyoruz. Bu sırada şeker ekliyoruz. Şeker yerine bal gibi tatlandırıcılar da kullanabilirsiniz.
  • Elmalar pişerken kuruyemişleri ince ince doğruyoruz.
  • Elmalar hazır olunca kayısımızı, kuruyemişimizi ekliyoruz. Karışım hazır olunca tarçın ekleyip oda sıcaklığında soğumaya alıyoruz.
  • Odada dinlenen hamurumuzu alıyoruz. Karışımımızı tart kalıbındaki hamurumuzun üzerine ekliyoruz, üzerine fındıkları serpiyoruz.
  • Kalan hamurumuzdan yıldız şekilleri çıkartıp tartın üzerine kapak gibi koyuyoruz.
  • Hamurun bir arada kalması için ayırdığımız yumurta akını sürüyoruz, kalan fındıklarla açık olan kısmı komple kapatıyoruz.
  • Tartımızı 180 derecede 20-25 dakika pişmesi için fırına götürüyoruz.
  • Fırından çıkarttıktan sonra soğumasını bekleyelim. İsterseniz dondurma, pekmez gibi ürünlerle servis edebilirsiniz.

Kuruyemişli Tart Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kuruyemişli tart yaparken nelere dikkat edilmeli? Tarifin bazı püf noktaları şöyle:
  • Elma rendesi suyunu salmadan kuru meyveleri eklememeliyiz.
  • Kuru meyvelerin çok fazla kavrulmaması gerekiyor.
  • Makine kullanmayanlar için tereyağının yumuşak olması gerekiyor.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!