ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KIZARMIŞ DOMATES VE KABAKLI KÜÇÜK TARTLAR

Kızarmış Domates Ve Kabaklı Küçük Tartlar

Kızarmış domates ve kabaklı küçük tartlar

Hamur işi hazırlamanın en kolay şekli olan milföy hamurları, tatlı ve tuzlu tariflerde sık sık kullanılır. Kalabalık sofralarda ve çay saatlerinde ikramlık olarak sunulan kızarmış domates ve kabaklı küçük tartlar nasıl yapılır? Çıtır çıtır hamuru ve şık sunumuyla gelin, domates ve kabaklı tart tarifine başlayalım.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kızarmış Domates Ve Kabaklı Küçük Tartlar Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kare milföy hamuru
  • 3 küçük boy domates 
  • 3 kabak
  • 2 çay kaşığı balsamik sirke
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 12 siyah zeytin 
  • 50 gr kapari
  • Karabiber

Antep fıstıklı ve naneli pesto sos için:

  • Yarım su bardağı tuzsuz Antep fıstığı
  • 1 demet taze nane
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Kızarmış Domates Ve Kabaklı Küçük Tartlar Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri ikiye bölüp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine fırçayla sirke ve yağ sürüp önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin.
  • Pesto sos için, Antep fıstığı, nane ve sarımsağı robotta püre halinde ezin. Üzerine  zeytinyağı ve peyniri azar azar ekleyin. 
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Kabakları yuvarlak dilimleyip tepsiye yerleştirin. Üzerlerine kalan sirke ve yağı fırçayla sürün. Fırında 5 dakika pişirin. 
  • Milföy hamurlarının kenarlarından  yarım cm’lik şeritler kesin. Kare milföyleri kare kalıplara yerleştirip şeritlerle kenarları oluşturun. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. İç kısımlarını çatalla yer yer delin.
  • Milföylerin üzerine pesto sosunu sürün. Kabak ve domatesleri sosun üzerine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Üzerlerine zeytin, kapari ve karabiber ilave edip servis yapın. 

Kızarmış Domates ve Kabaklı Küçük Tartların Püf Noktaları Nelerdir?

  • Domatesleri kızartmak için fırın yerine ızgarayı da tercih edebilirsiniz.
  • Kabakları alacalı bir şekilde soyduktan sonra 10 dakika limonlu suda bekletin. Bu sayede kararmalarını önleyebilirsiniz.
  • Artan milföy hamurlarını streç filme sarın ve buzlukta saklayın.
  • Zeytinlerin çekirdeğini kolayca çıkartmak için pipet kullanabilirsiniz.
  • Antep fıstığı ve nane yerine rokalı pesto sos tarifini de kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Kızarmış Domates ve Kabaklı Küçük Tartlar Kaç Kaloridir?

  • Kızarmış domates ve kabaklı küçük tartların bir porsiyonu, yaklaşık 230 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlar halinde tüketilmelidir.

Lezzetli ve pratik tart tarifleri mi arıyorsunuz? Doğal meyvelerle hazırlanan çilekli tart tarifine mutlaka göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!