ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ CEVİZLİ ŞEKERLEMELİ ÇİKOLATALI TART

Cevizli Şekerlemeli Çikolatalı Tart

Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart

Çay saatlerinize eşlik edecek şahane bir tart tarifi ile karşınızdayız. Cevizli şekerleme ve çikolata dolgusu ile tatlandırılan bu tart, ortalama 50 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletilmelidir.

Alternatif olarak tarte tatin ve orman meyveli tart tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Şekerlemeli Çikolatalı Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 200 g elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 150 g tereyağı 
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı soğuk su

Çikolata dolgusu için 

  • 150 g iri kıyılmış bitter çikolata (% 70 kakao)
  • 60 g tereyağı
  • 60 ml krema
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 75 g  pudra şekeri

Cevizli şekerleme için

  • 100 g ceviz
  • 220 g toz şeker

Cevizli Şekerlemeli Çikolatalı Tart Nasıl Yapılır?

  • Unu ve pudra şekerini geniş bir kaba eleyin. Tereyağı, yumurta sarısı ve yeterince suyu da ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru unlanmış yüzeye koyup yumuşayana kadar yoğurun. Yuvarlak kalıba koyup düzleştirin, streç filmle kaplayıp 30 dakika buzdolabında bekletin. 
  • Hamuru pişirme kağıtlarının arasına koyun. 22 cm tart kalıbına alarak 30 dakika daha buzdolabında bekletin. Bu arada çikolata dolgusunu hazırlayın.
  • Fırını 180 derecede ısıtın. Kalıbı fırına koyun. 10 dakika rengi sararana kadar pişirin. Çikolata dolgusunu da doldurup 15 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Ceviz şekerlemesini hazırlayın. Servis etmeden önce üzerine serpin.
  • Çikolata dolgusu için; Çikolata, tereyağı ve kremayı bir tencerede kısık ateşte pişirin.
  • Yumurtaları, yumurta sarısını ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra çikolata karışımı ile karıştırın.
  • Ceviz şekerlemesi için; Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip üzerine cevizleri serpin.
  • Şekeri küçük bir tencerede kısık ateşte karamelize olana kadar pişirin. Hızlıca ocaktan alıp cevizlerin üzerine dökün. Soğumaya bırakın. Bıçakla kırarak parçalayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!