ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KIYMALI PRATİK TARTÖLET

Kıymalı Pratik Tartölet

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Pratik Tartölet Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 25 gr dolmalık fıstık
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 80 ml eritilmiş tereyağı
  • Tuz

Kıymalı Pratik Tartölet Nasıl Yapılır?

  • İki yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste yerleştirin. Tartölet kalıplarınızın büyüklüğünde kesip yağladığınız kalıplara paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Tavaya kalan tereyağını ekleyip ısıtın.
  • Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Dolmalık fıstığı da ilave edip karıştırın.
  • Fıstıkların rengi değiştikten sonra kıymayı ekleyip kavurun. Domates püresi, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Fırından çıkardığınız tartölet kalıplarına paylaştırın ve tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra ince kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!