ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KARAMELİZE SOĞANLI VE PATATESLİ TART

Karamelize Soğanlı Ve Patatesli Tart

Karamelize soğanlı ve patatesli tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Karamelize Soğanlı Ve Patatesli Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 7 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 200 g tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

İç harcı için

  • 3 soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 su bardağı krema
  • 1 patates 

Üzeri için

  • 1-2 dal taze biberiye
  • Lor peyniri

Karamelize Soğanlı Ve Patatesli Tart Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un, yoğurt, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. 
  • İç harcı için piyazlık doğradığınız soğanları geniş bir tavaya alın. Tereyağı ve esmer şekeri ilave edip soğanlar karamelize oluncaya kadar orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğanlar soğuduktan sonra krema ilave edip karıştırın. 
  • Patatesleri ince yuvarlak dilimleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kızartın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dinlenen hamuru tart kalıbınızın boyutunda açıp içine bastırarak yerleştirin. Tabanına çatalla delikler açıp ılınan patateslerden yerleştirin. Soğanlı harcı patateslerin üzerlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarana kadar yaklaşık 3540 dakika pişirin. Üzerini taze biberiye yaprakları ve lor peyniri ile süsleyerek servis yapın.

Daha sade bir tarif arıyorsanız, klasik patatesli tart tarifini deneyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!