ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KABAKLI TART

Kabaklı Tart

Kalp dostu kabak ile hazırlanan enfes bir tarifle karşınızdayız. Gelin, kabaklı tart nasıl yapılır, kaç dakika pişirilir birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı Tart Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 3 kabak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 200 ml krema
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Kabaklı Tart Nasıl Yapılır?

Margarin, yoğurt, yumurta ve tuzu geniş bir kasede karıştırın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp ekleyerek yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Hamuru hafifçe unlanmış tezgahta merdane ile açıp yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına kenarlarını yükselterek yayın.

Kabakları ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Sarımsakları ince doğrayıp ekleyin. Dereotu, tuz, karabiber ilave edip karıştırdıktan sonra hamurun üzerine yayın. Kremayı kabakların üzerine gezdirip 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından alıp kabakların üzerine kaşar peynirini serpiştirip kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak yada ılık servis yapın.

Dilerseniz, pırasalı tart tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!