ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ JAMBONLU VE DOMATESLİ TART

Jambonlu ve domatesli tart

Jambonlu ve domatesli tart

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Jambonlu ve domatesli tart tarifi için malzemeler

  • 6 kare milföy hamuru (375 g milföy hamuru-tek parça)
  • 150 g taze kaşar peyniri
  • 6 dilim jambon
  • 100 g çeri domates
  • 2 yemek kaşığı acı sos
  • Birkaç dal tarhun otu

Jambonlu ve domatesli tart Nasıl Yapılır

  • Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Milföy hamurlarını birleştirip merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açın. Milföy hamurunu yağlı kağıt üzerine sererek fırın tepsisine yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımıyla kenarlarını 2 cm içeriden çizin. Ortasını çatalla delin. 
  • Peynirin yarısını milföyün üzerine yayın. Üzerine jambonu, domatesi koyup acı sos gezdirin. Kalan peyniri üzerine yayıp, tarhun otu yerleştirin. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kalan acı sosu üzerine gezdirin ve servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.