ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ DOMATESLİ TART

Domatesli Tart

Ana vatanı Amerika olan domates, ülkemizde en çok Antalya'da yetiştirilir. Kansere karşı savaşan en etkili besin, domatestir. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücuttaki zararlı maddelerin ve toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domatesli Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 250 gr un
  • 125 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 90 ml su
  • Tuz

Dolgusu için

  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 ml süt
  • 1 çırpılmış yumurta
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 200 gr beyaz peynir
  • 100 gr krem peynir
  • Tuz
  • Taze öğütülmüş karabiber
  • Taze fesleğen (ince kıyılmış)

Üzeri için

  • 3 domates (yuvarlak 1 parmak kalınlığında dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (kavrulmuş)
  • Taze fesleğen

Domatesli Tart Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz ve tereyağını karıştırıp elinizde ufalayın. Hamura suyu ekleyip yoğurun ve streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Dolgusu için malzemenin hepsini karıştırın.
  • Tart kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru içine yayın. Çatalla üzerine delikler açıp üzerine yağlı kağıt serin ve kuru bakliyatlardan ağırlık yerleştirin.
  • 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin. Bakliyatları üzerinden alın.
  • Peynir dolgusunu içine doldurup domates dilimlerini üzerine yerleştirin. 220 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirip üzerine fıstık ve taze fesleğen yaprakları yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!