Ispanaklı Ve Lorlu Tart

Ispanaklı Ve Lorlu Tart
18 Eylül 2020

A, C, D ve K vitamini bakımından zengin olan ıspanak, demir deposu olarak da bilinir. Kas gelişimini destekleyen bu besin, kansızlık sorunuyla savaşan en etkili besinlerden biridir. Ispanaklı tepsi böreği ve otlu, ıspanaklı ve lor peynirli gözleme gibi birçok tarifte kendine yer bulan bu besin, haftada bir kez tüketilmelidir. Malzemeleriniz hazırsa, sebze severlerin favorisi olacak ıspanaklı ve lorlu tart yapımına başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanaklı Ve Lorlu Tart için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 g margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 10 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 1 çay kaşığı tuz

Ispanaklı harç için:

  • 1 kg ıspanak
  • 2 dal taze soğan
  • 1 dal pırasa
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 200 ml krema
  • 150 g lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 5-6 yaprak kurutulmuş domates
Ispanaklı Ve Lorlu Tart

Nasıl Yapılır

  1. Oda ısısında beklemiş margarini, yoğurdu, kabartma tozunu ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Yuvarlak bir tart kalıbını yağlayın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, tart kalıbına göre açın. Hamuru kalıbın içine, kenarlarını kaplayacak şekilde bastırarak yayın. Bu şekilde oda ısısında 15 dakika bekletin.
  3. İç malzemesi için sebzeleri yıkayıp süzdükten sonra irice doğrayın. Sıvı yağı tencerede ısıtıp, sebzeleri 5 dakika kadar kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın.
  4. Üzeri için kremayı bir kaba alın, lor peynirini ve zar şeklinde doğranmış kurutulmuş domatesi ekleyip karıştırın.
  5. Ispanaklı harcı tartın ic¸ine dökün, üzerine eşit dağılacak şekilde yayın. Sosunu da malzemenin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo