ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ISPANAKLI VE LORLU TART

Ispanaklı ve lorlu tart

Ispanaklı ve lorlu tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı ve lorlu tart tarifi için malzemeler

Hamuru için:

  • 125 g margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 10 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 1 çay kaşığı tuz

Ispanaklı harç için:

  • 1 kg ıspanak
  • 2 dal taze soğan
  • 1 dal pırasa
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 200 ml krema
  • 150 g lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 5-6 yaprak kurutulmuş domates

Ispanaklı ve lorlu tart Nasıl Yapılır

  • Oda ısısında beklemiş margarini, yoğurdu, kabartma tozunu ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Yuvarlak bir tart kalıbını yağlayın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, tart kalıbına göre açın. Hamuru kalıbın içine, kenarlarını kaplayacak şekilde bastırarak yayın. Bu şekilde oda ısısında 15 dakika bekletin.
  • İç malzemesi için sebzeleri yıkayıp süzdükten sonra irice doğrayın. Sıvı yağı tencerede ısıtıp, sebzeleri 5 dakika kadar kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın.
  • Üzeri için kremayı bir kaba alın, lor peynirini ve zar şeklinde doğranmış kurutulmuş domatesi ekleyip karıştırın.
  • Ispanaklı harcı tartın ic¸ine dökün, üzerine eşit dağılacak şekilde yayın. Sosunu da malzemenin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.