ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ İNCİRLİ TART

İncirli Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

İncirli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 3~4 taze incir
  • 1 paket tart jölesi

İncirli Tart Nasıl Yapılır?

Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sonuyor. Küçük tart kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın. Krema için, süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ekleyip karıştırın. Kremayı tartların içlerine paylaştırın. İncirleri bol suyla yıkayıp kurulayın. Keskin bir bıçakla ince dilimleyin. Kremanın üzerine dizin. Jöleyi paket üzerinde bulunan tarife göre hazırlayın. İncirlerin üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!