ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZİ KREMALI VE ANANASLI TART

Hindistan Cevizi Kremalı Ve Ananaslı Tart

Hindistan cevizi kremalı ve ananaslı tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizi Kremalı Ve Ananaslı Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 150 g tereyağı
  • 100 g şeker
  • 3 acıbadem kurabiyesi
  • 2 yumurta
  • Tuz

Krema için:

  • 1 su bardağı süt
  • 250 g Hindistan cevizi rendesi
  • 200 g krema
  • 1/2 bardak şeker
  • 25 g un
  • 3 yumurta

Süslemek için:

  • 3 dilim ananas
  • Toz şeker
  • Hindistan cevizi dilimi
  • Pudra şekeri

Hindistan Cevizi Kremalı Ve Ananaslı Tart Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için un, tereyağı ve bir tutam tuzu çırpın. Acıbadem kurabiyelerini ufalayıp, şeker ve 2 yumurtanın sarısı ile diğer karışıma ilave edin.
  • 1 çorba kaşığı yumurta akını da çırparak köpürtün ve karışıma ekleyerek yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika dinlendirin.
  • Hindistan cevizi sütü elde etmek için krema, süt, rende Hindistan cevizi ve 60 g toz şekeri ocakta kaynattıktan sonra çok ha?f soğumasını bekleyin ve ince bir tülbentten geçirip süzün.
  • Kalan toz şekeri, 2 yumurta sarısı ve 1 yumurtayla karıştırın. Unu ekleyip süzdüğünüz Hindistan cevizi sütüyle sulandırın. 3 dakika pişirip kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Tart kalıbını yağlayın ve 4 mm kalınlığında açtığınız tart hamurunu kalıba kenarlarını da kaplayacak şekilde bastırarak yerleştirin. Tabanını çatal yardımıyla birkaç yerinden delin.
  • Hamurun üzerine kremayı aktarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. 15 g şekeri yapışmaz yüzeyli tavada karamelize edip ananas dilimlerini soteleyin. Ananasları tartın üzerine alıp pudra şekeri serpin. Hindistan cevizi dilimleriyle süsleyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!