ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZİ KREMALI TARTÖLET

Hindistan Cevizi Kremalı Tartölet

Görünümü ve lezzeti ile her zevke hitap eden hindistan cevizli tart, çay sohbetlerinin en lezzetli eşlikçilerinden biridir. Tart yapımında rendelenmiş çikolata ve çilek dilimlerine de yer verilir. Şık bir görünüm elde etmek için, küçük tart kalıpları kullanabilirsiniz. Hazırsanız, detaylı anlatımı ile hindistan cevizli kremalı tart tarifine geçebiliriz.

Ortalama 50 dakika içinde hazırlanan nefis çilekli milföy tart tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizi Kremalı Tartölet Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 50 gr rendelenmiş hindistan cevizi

Üzeri için

  • Rendelenmiş çikolata

Hindistan Cevizi Kremalı Tartölet Nasıl Yapılır?

Tartölet kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın. Krema için, süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ve 40 gr hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Kremayı tartöletlerin içlerine paylaştırın. Kremanın üzerine bolca hindistan cevizi serpin. İri rendelenmiş çikolatayla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!