ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZİ KREMALI TARTÖLET

Hindistan cevizi kremalı tartölet

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan cevizi kremalı tartölet tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 50 gr rendelenmiş hindistan cevizi

Üzeri için

  • Rendelenmiş çikolata

Hindistan cevizi kremalı tartölet Nasıl Yapılır

Lezzet tart tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Tartölet kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın. Krema için, süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ve 40 gr hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Kremayı tartöletlerin içlerine paylaştırın. Kremanın üzerine bolca hindistan cevizi serpin. İri rendelenmiş çikolatayla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.