ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ÇİLEKLİ MİLFÖY TART

Çilekli Milföy Tart

Çilekli milföy tart

Mevsimin en taze meyveleriyle hazırlanan çilekli milföy tart tarifi ile karşınızdayız. Her dilimi ayrı bir mutluluk veren çilekli milföy tart, mutfaklarda yerini almak istiyor. Evde çilekli milföy tart nasıl yapılır? dediğinizi duyar gibiyim. Listedeki malzemeleri kontrol edip mutfağa geçtiyseniz, nefis çilekli milföy tart yapımına başlayabiliriz.

Lezzet'in tart tarifleri arasında çok sevilen çikolatalı tart ve vişneli tart tarifine de göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli Milföy Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 2 uzun parça milföy hamuru
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı (Beyazını ayırın)

Pastacı kreması için:

  • 250 ml süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 50 gr şeker
  • 20 gr un
  • 20 gr mısır nişastası
  • 1/2 vanilya çubuğu veya
  • 1 paket toz vanilya
  • 15-20 adet orta boy çilek (İkiye bölünmüş)
  • 2 çorba kaşığı file badem

Çilekli Milföy Tart Nasıl Yapılır?

  • Pastacı kremasını hazırlamak için çubuk vanilyanın içini çıkarıp süte ekleyin ve sütü kaynatın.
  • Başka bir kapta şeker ile yumurta sarılarını renkleri açılana kadar çırpın. Mısır nişastası ile unu eledikten sonra bu karışıma ekleyin ve yumurtaların pişmemesi için devamlı karıştırın.
  • Yarım su bardağı kaynamış sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra kaynamış sütün üzerine ilave edin ve kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Milföy hamurlarını toz şeker ve bir miktar un ile açın. Hamurunuzu iki pişirme kağıdının arasına alarak yarım mm. kalınlığa ulaşana kadar açmaya devam edin.
  • Ayırdığınız yumurta beyazını tabana sürdükten sonra kenarlarda 3 cm boşluk bırakarak pastacı kremasını yayın ve çilekleri de üstüne dizin.
  • Boşluk bıraktığınız yerlerden hamuru kıvırın ve üstüne yumurta sarısı sürün. File bademleri serpiştirdikten sonra 200 derece sıcaklıktaki fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Çilekli Milföy Tart Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tart hamurunda kullanacağınız malzemelerin soğuk olmasına özen gösterin.
  • Tart hamurunu çok fazla yoğurmayın.
  • Hazırladığınız tartın kırılmaması için, mutlaka tart kalıbı kullanın ve kalıbı yağlayın.
  • Çileğin yanı sıra, böğürtlen, frambuaz, yaban mersini gibi tropikal meyveler de kullanabilirsiniz.
  • Çilekli milföy tartı hazırladıktan sonra, üstünü çikolata sosu ile süsleyin.

1 Porsiyon Çilekli Milföy Tart Kaç Kalori?

  • Çilekli milföy tartın bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, bir öğünde en fazla 2 porsiyon tüketilmesi önerilir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!