ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ HAVUÇLU TARTÖLET

Havuçlu tartölet

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu tartölet tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 200 gr yumuşak tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 3 havuç
  • 150 gr cheddar peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı mayonez

Havuçlu tartölet Nasıl Yapılır

Geniş bir kapta tereyağı, yumurta, yoğurt ve tuzu iyice karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamurun üzerine un serpin. Tartölet kalıplarını yağlayın ve hamuru çok ince şekilde yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Havuçları rendeleyin ve zeytinyağında soteleyin. Mayonez, tuz, karabiber, rendelenmiş cheddar peynirini ekleyip karıştırın. Karışımı tartöletlerin içine paylaştırıp dereotu ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir lezzet için, havuçlu tart tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.