Havuçlu Tartölet

Havuçlu Tartölet
18 Eylül 2020

Kalabalık sofralarda sunulan havuçlu tartölet, genellikle küçük kalıplar halinde hazırlanır. Gelin, evde havuçlu tartölet nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Havuçlu Tartölet için

Malzemeler

Hamuru için

  • 200 gr yumuşak tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 3 havuç
  • 150 gr cheddar peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı mayonez
Havuçlu Tartölet

Nasıl Yapılır

Geniş bir kapta tereyağı, yumurta, yoğurt ve tuzu iyice karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamurun üzerine un serpin. Tartölet kalıplarını yağlayın ve hamuru çok ince şekilde yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Havuçları rendeleyin ve zeytinyağında soteleyin. Mayonez, tuz, karabiber, rendelenmiş cheddar peynirini ekleyip karıştırın. Karışımı tartöletlerin içine paylaştırıp dereotu ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir lezzet için, havuçlu tart tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo