ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ DOMATESLİ, MANTARLI VE MISIRLI PAY

Domatesli, Mantarlı Ve Mısırlı Pay

Bol malzemeli bir tart tarifine kim hayır diyebilir ki? Kültür mantarı, domates, cheddar peyniri, fesleğen ve mısırı bir araya getirdik ve ortaya muhteşem bir tat çıktı. Çay saatlerinde sunabileceğiniz domatesli, mantarlı ve mısırlı payı sevdiğiniz farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Hazırsanız, domatesli, mantarlı ve mısırlı pay tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak sebzeli tart tarifini deneyebilir, daha fazlası için nefis tart tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domatesli, Mantarlı Ve Mısırlı Pay Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 200 gr kültür mantarı
  • 3 orta boy domates
  • ¾ su bardağı mısır
  • 2 dal taze fesleğen
  • 100 gr cheddar peyniri
  • 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Domatesli, Mantarlı Ve Mısırlı Pay Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Hamuru streç film ile kaplayıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Hamuru ikiye bölün. İlk bezeyi tezgaha alıp üzerine un serpin. Yağladığınız tart kalıbının büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin.
  • Domatesleri ince olacak şekilde dilimleyin. Mantarları daha kalın olacak şekilde dilimleyin.
  • Tart hamurunun ortasına mantar ve domates dilimlerini, mısırları, peynirleri ve fesleğen yapraklarını kat kat olacak şekilde yerleştirin.
  • Üzerine tuz ve karabiber serpin. Diğer bezeyi aynı büyüklükte açın. Payın üzerini kaplayın. Kenarlarını kıvırın.
  • Tam ortasına artı şeklinde kesik atın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!