ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ DOMATESLİ, MANTARLI VE MISIRLI PAY

Domatesli, mantarlı ve mısırlı pay

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domatesli, mantarlı ve mısırlı pay tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 200 gr kültür mantarı
  • 3 orta boy domates
  • ¾ su bardağı mısır
  • 2 dal taze fesleğen
  • 100 gr cheddar peyniri
  • 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Domatesli, mantarlı ve mısırlı pay Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Hamuru streç film ile kaplayıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. İlk bezeyi tezgaha alıp üzerine un serpin. Yağladığınız tart kalıbının büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin. Domatesleri ince olacak şekilde dilimleyin. Mantarları daha kalın olacak şekilde dilimleyin. Tart hamurunun ortasına mantar ve domates dilimlerini, mısırları, peynirleri ve fesleğen yapraklarını kat kat olacak şekilde yerleştirin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Diğer bezeyi aynı büyüklükte açın. Payın üzerini kaplayın. Kenarlarını kıvırın. Tam ortasına artı şeklinde kesik atın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.