ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ÇİKOLATA KREMALI TART

Çikolata Kremalı Tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolata Kremalı Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 + 1/4 su bardağı un
  • 1/3 su bardağı pudra şeker
  • 1 tutam tuz
  • 150 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı soğuk su

Dolgu için

  • Yarım litre süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 160 gr sütlü çikolata
  • 1/4 su bardağı süt (ekstra)
  • 1 paket toz krem şanti
  • 50 ml hazır karamel sos

Üzeri için

  • İri çekilmiş yer fıstığı veya fındık

Çikolata Kremalı Tart Nasıl Yapılır?

  • Un, pudra şeker, tuz ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın.
  • Teker teker yumurta sarıları ve suyu ekleyip toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
  • Hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Hamuru unlanmış tezgahta açıp yağlanmış minik tart kalıplarına paylaştırın.
  • 175 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dolgusu için, un, şeker ve sütü orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin.
  • Kısık ateşe alıp küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Toz krem şantiyi, karamel sos ve sütle katılaşıncaya kadar çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyerek iyice karıştırın.
  • Sıkma torbasına doldurun ve 30 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra tartların içine sıkın. İri çekilmiş yer fıstığı veya fındık ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!