ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ CEVİZLİ VE KIZARMIŞ SARIMSAK SOSLU ROKFORLU TART

Cevizli Ve Kızarmış Sarımsak Soslu Rokforlu Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Cevizli Ve Kızarmış Sarımsak Soslu Rokforlu Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 225 gr krem peynir
  • 150 ml krema
  • 2 yumurta
  • 175 gr rokfor peyniri
  • 7~8 dal frenk soğanı
  • Karabiber

Ceviz ve kızarmış sarımsak sosu için

  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ceviz yağı
  • 75 gr ceviz

Cevizli Ve Kızarmış Sarımsak Soslu Rokforlu Tart Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi hamurişleri tarifleride çok ilgi görüyor. Tuz, tereyağı, yumurta sarısı ve soğuk suyu mutfak robotunda karıştırın. Unu eleyerek ekleyin. Hamuru un serpilmiş tezgaha aktarın ve yoğurun. Top şekli verip hafifçe yassılaştırın ve streç folyoya sarın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamuru, un serpilmiş tezgahta açın. İçi yağlanmış tart kalıbının içine hamuru yayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Üzerine yağlı kağıt serip 2 avuç dolusu fasulye serpin. 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Pişirme kağıdını fasulyelerle birlikte alıp hamuru 5 dakika daha pişirin. Harç için, krem peyniri yumuşayana dek bir kasede çırpın. Krema ve yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Rokforu içine ufalayın ve yavaşça karıştırın. Karabiber ve kıyılmış frenksoğanını ilave edin. Tart hamurunu fırından alıp soğutun. Fırın ısısını 190 dereceye indirin. Peynirli harcı tart hamurunun üzerine ekleyin. Sıcak fırında 30 dakika pişirin. Bu arada, ceviz ve sarımsak sosu için tavada zeytinyağını ısıtın. Ceviz ve sarımsağı ekleyip kavurun. Ceviz yağını ekleyip karıştırın. Tartı cevizli sosla servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!