ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ BEYAZ ÇİKOLATALI VE FRAMBUAZLI TART

Beyaz Çikolatalı Ve Frambuazlı Tart

Hafif tatlar sevenler için, nefis bir önerimiz var. Beyaz çikolata, krema ve frambuaz ile hazırlanan tart tarifine kimse hayır diyemeyecek. Tabanı bisküvi ile kaplanan tartları hazırladıktan sonra, meyve sosları ile zenginleştirebilirsiniz. Malzemeleri hazır ettiyseniz, beyaz çikolatalı ve frambuazlı tart tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak çikolatalı tart veya frambuazlı tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz Çikolatalı Ve Frambuazlı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr beyaz çikolata
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • Yarım su bardağı frambuaz
  • Antep fıstığı

Tabanı için

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 160 gr tereyağı (eritilmiş)

Beyaz Çikolatalı Ve Frambuazlı Tart Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Tereyağını ekleyip karıştırın. 20 cm’lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin.
  • Bisküvi karışımını kenarlarını yüksek bırakarak kalıba yayın. 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Oda ısısına gelince derin dondurucuda bekletin.
  • Toz jelatini küçük bir kaseye alın. Üzerine 3-4 yemek kaşığı su ekleyip bekletin. Beyaz çikolatayı rendeleyin.
  • Kremayı sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Jelatini ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  • Karışım ılınınca bisküvi tabanının üzerine doldurun. Frambuazları üzerine dizin ve derin dondurucuda 1 gece bekletin. Üzerine antep fıstığı serpiştirip dilimleyerek servis yapın. Afiyetle kalın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!