ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ FRAMBUAZLI TART

Frambuazlı tart

Kuzey Anadolu ve Avrupa topraklarında yetişen frambuaz, 'ahududu' olarak da bilinir. Orman meyveleri arasında yer alan bu besin, lezzeti ile gönülleri fethetmiştir. Özellikle kek, cheesecake ve pasta tariflerinde sık sık yer alır. Hazırsanız, nefis frambuazlı tart nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Frambuazlı tart tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 paket tart jölesi
  • 200 gr frambuaz
  • Taze nane yaprakları

Frambuazlı tart Nasıl Yapılır

Küçük kalıplara yerleştirip kuru bakliyat serpiştirdiğiniz tart hamurunu, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Hamurları fırından alıp üzerindekileri alın. Soğumaya bırakın. Krema için, süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ekleyip karıştırın. Kremayı tartların içlerine paylaştırın. Jöleyi paket üzerinde bulunan tarife göre hazırlayın. Frambuazları kremanın üzerine dizip jöleyi frambuazların üzerine gezdirerek dökün. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.