Frambuazlı Tart

Frambuazlı Tart
18 Eylül 2020

Kuzey Anadolu ve Avrupa topraklarında yetişen frambuaz, 'ahududu' olarak da bilinir. Orman meyveleri arasında yer alan bu besin, lezzeti ile gönülleri fethetmiştir. Özellikle kek, cheesecake ve pasta tariflerinde sık sık yer alır. Hazırsanız, nefis frambuazlı tart nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Frambuazlı Tart için

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 paket tart jölesi
  • 200 gr frambuaz
  • Taze nane yaprakları
Frambuazlı Tart

Nasıl Yapılır

Küçük kalıplara yerleştirip kuru bakliyat serpiştirdiğiniz tart hamurunu, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Hamurları fırından alıp üzerindekileri alın. Soğumaya bırakın. Krema için, süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ekleyip karıştırın. Kremayı tartların içlerine paylaştırın. Jöleyi paket üzerinde bulunan tarife göre hazırlayın. Frambuazları kremanın üzerine dizip jöleyi frambuazların üzerine gezdirerek dökün. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo