ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ AYVALI TART

Ayvalı Tart

Kış meyvesi olarak bilinen ayva, özellikle yılbaşı sofralarında sık sık yer alır. Gelin, lezzeti ile kalpleri çalan ayvalı tart nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 175 gr un
  • 60 gr toz şeker
  • 75 gr tereyağı
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 4 ayva
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın

Krema için

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Ayvalı Tart Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırarak yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparıp streç folyoya sarın 30 dakika buzdolabında bekletin.
  • Kalan hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın ve yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açtıktan sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.
  • Ayvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Üzerine şeker ve su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın ve vanilya ekleyip ılınmaya bırakın.
  • Krema için, malzemeleri sos tenceresinde karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Kremayı tart tabanına aktarıp ayvaları üzerine yayın.
  • Buzdolabından çıkardığınız hamuru ayvaların üzerine rendeleyin. Tekrar fırına vererek kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir meyve kullanmak istiyorsanız, vişneli tart tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:04

ayvalı tartı denedim ama malesef olmadı!!!

Misafir 12 Ekim 2016, 17:04

hamuru yaptım ama bir turlu acamadım....


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!