Ayvalı Tart

Ayvalı Tart
16 Ekim 2021

Kış meyvesi olarak bilinen ayva, özellikle yılbaşı sofralarında sık sık yer alır. Gelin, lezzeti ile kalpleri çalan ayvalı tart nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Ayvalı Tart için

Malzemeler

Hamuru için

  • 175 gr un
  • 60 gr toz şeker
  • 75 gr tereyağı
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 4 ayva
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın

Krema için

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Ayvalı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırarak yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparıp streç folyoya sarın 30 dakika buzdolabında bekletin.
  2. Kalan hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın ve yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açtıktan sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.
  3. Ayvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Üzerine şeker ve su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın ve vanilya ekleyip ılınmaya bırakın.
  4. Krema için, malzemeleri sos tenceresinde karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Kremayı tart tabanına aktarıp ayvaları üzerine yayın.
  5. Buzdolabından çıkardığınız hamuru ayvaların üzerine rendeleyin. Tekrar fırına vererek kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir meyve kullanmak istiyorsanız, vişneli tart tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo