ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ AYVALI TART

Ayvalı tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayvalı tart tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 175 gr un
  • 60 gr toz şeker
  • 75 gr tereyağı
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 4 ayva
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın

Krema için

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Ayvalı tart Nasıl Yapılır

Özel günlerimize uygun tart tarifleri arasında üst sıralarda bulunan tartımıza başlayalım. Hamur için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırarak yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparıp streç folyoya sarın 30 dakika buzdolabında bekletin.

Kalan hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın ve yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açtıktan sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.

Ayvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Üzerine şeker ve su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın ve vanilya ekleyip ılınmaya bırakın.

Krema için, malzemeleri sos tenceresinde karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Kremayı tart tabanına aktarıp ayvaları üzerine yayın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru ayvaların üzerine rendeleyin. Tekrar fırına vererek kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:04:08

ayvalı tartı denedim ama malesef olmadı!!!

Misafir12.10.2016 17:04:09

hamuru yaptım ama bir turlu acamadım....

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.