ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ EV YAPIMI KETÇAP

Ev Yapımı Ketçap

İlk defa 17. yüzyılda Çin'de hazırlanan ketçap, zaman içerisinde Asya ve Avrupa ülkelerine yayılmıştır. 19. yüzyılda ise fabrikalarda işlenerek hazır paketlerde satışa sunuldu. Ana malzemesi domates olan bu besin, kalp hastalıkları riskini azaltmasıyla bilinir. Sos olarak tüketilen ketçap, özellikle makarna tariflerinin yanında servis edildiğinde tamamlayıcı bir lezzet haline gelir. Malzemeleriniz tamamsa, domates ve baharatlarla orjinal ketçap nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ev Yapımı Ketçap Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1.5 çay bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • 800 gr domates
  • 1 çay kaşığı toz hardal
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1/4 çay kaşığı toz karanfil
  • 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Ev Yapımı Ketçap Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanları küp küp doğrayın. Doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Tavanın içerisine sarımsakları rendeleyerek 1 dakika daha kavurun.
  • Karışımın içine küçük küçük doğranmış domatesleri de ilave edin. Üzerine sirke, şeker, tuz ve diğer baharatları da ekleyerek kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  • Pişirdiğiniz karışımı blender’dan geçirerek püre haline getirin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
  • Ev yapımı ketçabı, baharatlı patates kızartması ve anne köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz.

Ustasından Ev Yapımı Ketçap Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ketçabı hazırlarken önce yüksek ateşte, sonrasında kısık ateşte kapağı kapalı olacak şekilde pişirin. Böylece daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Acılı bir ketçap yapmak istiyorsanız, içerisine bir miktar toz biber ilave edebilirsiniz.
  • Ketçabın lezzetini arttırmak için 1 tatlı kaşığı hardal ile tatlandırabilirsiniz.
  • Hazırladığınız ketçabı cam şişe veya kavanozda saklayarak daha uzun süre kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Ketçap Kaç Kaloridir?

  • Evde kendi malzemelerinizle hazırladığınız ketçabın 100 gramı yaklaşık 95 kaloridir. Domatesin ağırlıklı olarak kullanıldığı ev yapımı ketçap, diyet listelerindeki tariflerle birlikte tüketilebilir.

    Mevsimin en taze meyve ve sebzeleriyle hazırlanan sos tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kahvaltılık acılı sos tarifine göz atabilir, yemeklerinizi farklı sos çeşitleriyle tatlandırabilirsiniz.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!