ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ SEBZE TARTAR

Sebze Tartar

Sebze Tartar

Tartar, Fransız mutfağına özgü bir yemektir. Klasik steak tartar, dana kıyma ile hazırlanır ve çiğ bir şekilde sunulur. Sebze tartar ise, yalnızca sebzelerle hazırlanan bir yemektir. Yapımında kabak, havuç, avokado gibi malzemeler kullanılır. Sebze tartarın içinde kullanılan malzemeler genellikle bir adettir. Peki, sebze tartar nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, sebze tartar yapımı için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebze Tartar Tarifi İçin malzemeler

Enginar Püresi:

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet enginar
  • 1 adet soğan
  • Sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Portakal
  • Zerdeçal
  • Un (Göz kararı)

Sebze Tartar için:

  • Limon
  • Lime
  • Tütsülenmiş taze kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Semizotu yaprağı
  • Yeşil elma
  • Kuşkonmaz
  • Maydanoz
  • Yoğurt
  • Bal
  • Sarımsak
  • Dereotu
  • Avokado
  • Nar taneleri
  • Sriracha sosu

Sebze Tartar Nasıl Yapılır?

  • Enginar püresi için; Sarımsak ve soğanı zeytinyağında kavurun.
  • Portakalın suyunu sıkın ve kabuklarını rendeleyin. Mayonez tenceresine un, zerdeçal, yumurta, portakal suyu, portakal kabuğu ve zeytinyağını çırpın.
  • Üzerine biraz su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Enginarları da ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Kabakları dik olacak şekilde ince ince dilimleyin. Izgara tavasında bir tarafını iz çıkacak şekilde pişirin. Diğer tarafı beyaz kalmalı.
  • Pişirdiğiniz kabakları süzgeçle fümeleyin ve kenara ayırın.
  • Sebzeleri fine brunoaz şeklinde doğrayın. Ve geniş bir kabın içerisinde bekletin.
  • Başka bir kapta mayonez, sriracha, hardal, bal, süzme yoğurt, lime kabuğu ve suyu, rendelenmiş sarımsak ile çırpın.
  • Enginarlar yumuşadığında süzün ve blenderdan geçirerek püre haline getirin.
  • Elde ettiğiniz püreyi tel süzgeçten geçirin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Enginar püresini ve hazırladığınız sosu farklı sıkma torbalarına aktarın.
  • Servis tabağına yuvarlak kasnak koyun ve tabana enginar püresini sıkın.
  • Tütsülenmiş kabakları yuvarlak olacak şekilde yerleştirin.
  • Hazırladığınız sebzeleri sosla karıştırın ve kasnağın ortasındaki boşluğa ekleyin.
  • En üst kısmına sebze filizleri ve nar taneleri serpiştirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!