ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ARMUTLU TURTA

Armutlu Turta

Kan basıncını yükselten armut, antikanserojen ve antioksidan özellikleri taşır. Bu sayede vücudu toksinlerden arındırır. Hazırsanız, çay ile birlikte servis edebileceğiniz armutlu turta tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu Turta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 130 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı buzlu su
  • Yarım çay kaşığı tarçın

İç malzeme için

  • 5 armut
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz
  • Yarım paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Armutlu Turta Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içine unu, tarçını, kabartma tozunu, şekeri ve vanilyayı alıp iyice karıştırın
  • Ortasına minik küpler halinde kesilmiş soğuk tereyağını ve 2 yemek kaşığı soğuk suyu ekleyip iyice yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika süreyle dinlendirin.
  • Diğer tarafta armutların kabuklarını soyup dilimleyin. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip iyice harmanlayın. Ardından harcın içinde bulunan dilimlenmiş armutları çıkarın.
  • Buzdolabındaki hamurun ¾’ ünü tezgaha un serperek pay kalıbınızın büyüklüğüne göre açın. Yağladığınız dikdörtgen kalıba düzgünce yayın. Üzerine önce üzümlü harcı döküp yayın. Daha sonra armutları dizin.
  • Kalan hamuru biraz yumuşattıktan sonra ince çubuklar yapıp turtanın üzerine kafesler yapın. Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar 45 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Detaylı anlatımı ile şeftali turta tarifini de deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!