ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ARMUTLU TURTA

Armutlu Turta

Armutlu turta

Kan basıncını yükselten armut, antikanserojen ve antioksidan özellikleri taşır. Bu sayede vücudu toksinlerden arındırır. Hazırsanız, çay ile birlikte servis edebileceğiniz armutlu turta tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armutlu Turta Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 200 g tereyağı (Soğuk ve küp doğranmış)
  • 1 adet büyük boy yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1.5 çay kaşığı vanilya
  • 1.5 çay kaşığı elma sirkesi
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

İç harcı için

  • 3 adet armut
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Armutlu Turta Nasıl Yapılır?

  • 1 tatlı kaşığı tarçın 1 Armutların kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayıp uygun bir tavaya alın. Üzerine toz şekeri ilave ederek suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Tarçını ekleyip karıştırın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Hamuru için 1 su bardağı un ile diğer tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar kontrollü bir şekilde un ilave ederek hamur toparlanana kadar yoğurun. Buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  • Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hamurun 2/3’ünü yarım parmak kalınlığında açarak kalıba yerleştirin. Formunun bozulmaması için tabanını ve yan kenar kısımlarını çatal yardımıyla delin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10 dakika ön pişirme yapıp çıkarın.
  • Turta hamuruna iç harcı doldurun ve ayırdığınız hamur ile üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek tekrar fırına verin. Üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Fırından alın ve ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

  • Detaylı anlatımı ile şeftali turta tarifini de deneyin.

    Yorumlar

    Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!