Üç Peynirli Poğaça Tarifi

26 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Üç Peynirli Poğaça Tarifi

Yumuşacık dokusu ve üç farklı peynirin eşsiz uyumuyla kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi haline gelen bu üç peynirli poğaça tarifi, evde pastane lezzeti arayanların favorisi olacak. Pratik ve malzemesi kolay olan bu tarif, isterseniz sade isterseniz zenginleştirerek hazırlayabileceğiniz, her lokmada lezzet patlaması yaşatan nefis bir alternatif sunuyor. Kendiniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz bu üç peynirli poğaça tarifi, hem doyurucu hem de şık sunumuyla sofralarınızı taçlandıracak. Peki; üç peynirli poğaça nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bayatlamayan Yumuşaklık: Yaş Mayalı Poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon üç peynirli poğaça kaç kaloridir?

Bir porsiyon üç peynirli poğaça 270 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 1 saat 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Üç Peynirli Poğaça Tarifi için

Malzemeler

  • Hamur için:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (veya 1/2 paket yaş maya)
  • 3–3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harç için:

  • Yarım su bardağı beyaz peynir (ezilmiş)
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 tutam ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu

Üç peynirli poğaça tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Peynirler için:

  • Beyaz peynir yerine: Lor peyniri, feta peyniri ya da krem peynir kullanabilirsiniz. Daha hafif bir tat için az tuzlu peynir tercih edin.
  • Kaşar peyniri yerine: Mozzarella, çedar ya da taze tulum peyniri alternatif olabilir.
  • Lor peyniri yerine: Ricotta peyniri veya süzme yoğurt da iç harcınızda güzel bir yumuşaklık sağlar.

Un yerine:

  • Tam buğday unu veya yulaf unu kullanarak daha besleyici ve lif açısından zengin poğaçalar hazırlayabilirsiniz.
  • Glutensiz un karışımları (örneğin badem unu + mısır nişastası) ile glutensiz versiyon yapabilirsiniz.

Sıvı yağ yerine:

  • Tereyağı (eritilmiş) veya zeytinyağı kullanabilirsiniz. Tereyağı hamura ekstra yumuşaklık ve aroma katar.

Yumurta yerine:

  • Vegan bir alternatif için 1 yemek kaşığı keten tohumu + 3 yemek kaşığı su karışımını (yumurta yerine) kullanabilirsiniz.

İç harca eklemeler:

  • İnce kıyılmış taze otlar (maydanoz, dereotu, nane) ile tat ve aroma zenginleştirebilirsiniz.
  • Biraz baharat (karabiber, pul biber, kekik) ekleyerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz.
Üç Peynirli Poğaça Tarifi

Nasıl Yapılır

  1. Ilık süt, maya ve şekeri bir kapta karıştırın. 5 dakika bekletin. Üzerine yumurta beyazı, sıvı yağ, tuz ve kontrollü şekilde unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  2. Hamurun üzerini örtüp 40–45 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Peynirleri ve isteğe göre maydanozu karıştırın.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içini doldur ve kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye diz.
  5. Tepside 15 dakika daha mayalandırın.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu veya susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20–25 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkan üç peynirli poğaçalar servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Poğaçaları ılık servis ederek peynirlerin yumuşak ve akışkan halini daha iyi hissedebilirsiniz.
  • Yanına çay veya ayran hazırlayarak geleneksel bir kahvaltı sofrası oluşturabilirsiniz.
  • Taze yeşillikler ve domates dilimleri ekleyerek tabağınızı renklendirebilirsiniz.
  • Farklı soslar hazırlayarak sunumlarınızı zenginleştirebilirsiniz.
  • Artan poğaçaları ısıtarak, pratik kahvaltılar oluşturabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Hamuru yumuşak ve hafif yaparak, poğaçaların daha kabarık olmasını sağlayabilirsiniz.
  • İç harcın çok sulu olmamasına dikkat ederek poğaçaların dağılmasını engelleyebilirsiniz.
  • Şekil verdikten sonra tepsi mayası yaparak poğaçaların kabarmasını artırabilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak daha güzel pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serperek poğaçalarınızı görsel olarak da renklendirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo