ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ DEREOTLU POĞAÇA

Dereotlu Poğaça

Dereotlu poğaça

Pastane tadında lezzetli mi lezzetli dereotlu poğaça nasıl yapılır? Denenmiş bir tarifle karşınızdayız. Lezzet Mutfak Okulu'nda Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nden eğitmen şef Arif Akdaş eşliğinde bu kez dere otu poğaça yapıyoruz. Videomuzda dereotlu poğaçanın tarifinin yanı sıra istenen lezzet için püf noktalarını, doğru kıvam için bilinmesi gereken teknikleri bulabilirsiniz.

Alternatif olarak 3 2 1 poğaça, mayasız poğaça ve bayatlamayan kabartma tozlu poğaça tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr un
  • 200 gr sıvıyağ
  • 200 gr yoğurt
  • 25 gr kabartma tozu
  • 20 gr tuz
  • 25 gr şeker
  • 250 gr katıyağ
  • 3 yumurta
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz

İç malzemesi için:

  • 250 gr peynir

Üzeri için:

  • 3 yumurta sarısı

Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Önce tuz, şeker, tereyağı ve yumurtayı mikserde yoğuruyoruz.
  • Sonrasında yoğurt, sıvıyağ, un, kabartma tozunu ilave edip hamur son şeklini alana kadar yoğuruyoruz.
  • Yoğrulan hamura doğradığımız dereotu ve maydanozumuzu ilave edip 1 dakika yoğuruyoruz.
  • Hamurumuzu 70'er gramlık bezelere bölüp yuvarlıyoruz.
  • İçlerine peynir koyup son şeklimizi veriyoruz.
  • Yumurta sarısını üzerine sürüp 170 derecede 25 dakika pişiriyoruz.

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurda kullanılacak katıyağ veya tereyağı oda sıcaklığında olmalı.
  • Ağızda dağılan bir poğaça istiyorsak içine kesinlikle su girmemeli.
  • Poğaçaların üstleri çatlak ve kıyır kıyır bir yapı istiyorsak kabartma tozu kullanmalıyız.
  • Hamuru yoğururken ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur olmalı. Ele yapışmayan bir hamur olması yeterli.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!