ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ DEREOTLU POĞAÇA

Dereotlu Poğaça

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet dereotu
  • 3 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 50 gr margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu

İç malzeme

  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 çorba kaşığı pul biber

Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Dereotunu temizleyin. Mutfak robotuna alıp zeytinyağını ilave ederek ezin.
  • Unu çukur bir kaba eleyin. Zeytinyağlı dereotu, 1 yumurta, 1 yumurtanın sarısı, beyaz peynir, margarin ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  • Hamurun üzerini bezle örtüp buzdolabında yarım saat bekletin. İç malzeme için, beyaz peynir ve pul biberi bir kapta harmanlayın.
  • Hamuru merdane ile inceltip 45 cm’lik kareler kesin. Kare hamurların yarısına pul biberli karışımı ilave edip kalan hamurları kapatın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!