ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ TAZE BAHARATLI POĞAÇALAR

Taze Baharatlı Poğaçalar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Baharatlı Poğaçalar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 200 gr margarin
  • 200 ml ayçiçek yağı
  • 100 ml su
  • 1 yumurta
  • Taze kekik
  • Taze fesleğen
  • Taze biberiye
  • Tuz
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için

  • Keten tohumu

Taze Baharatlı Poğaçalar Nasıl Yapılır?

Un, margarin, ayçiçek yağı, su, yumurta, tuz ve kıyılmış taze otları bir kapta karıştırarak yoğurun. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve hamuru 2 saat buzdolabında bekletin. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp keten tohumu serpiştirdikten sonra 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!