Taze Baharatlı Poğaçalar

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Taze Baharatlı Poğaçalar
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Baharatlı Poğaçalar için

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 200 gr margarin
  • 200 ml ayçiçek yağı
  • 100 ml su
  • 1 yumurta
  • Taze kekik
  • Taze fesleğen
  • Taze biberiye
  • Tuz
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için

  • Keten tohumu
Taze Baharatlı Poğaçalar

Nasıl Yapılır

Un, margarin, ayçiçek yağı, su, yumurta, tuz ve kıyılmış taze otları bir kapta karıştırarak yoğurun. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve hamuru 2 saat buzdolabında bekletin. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp keten tohumu serpiştirdikten sonra 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo