ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ SODALI POĞAÇA

Sodalı poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sodalı poğaça tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 şişe soda
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı susam

Sodalı poğaça Nasıl Yapılır

Yumurtanın akını sarısından ayırın. Yumurta sarısı dışındaki tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Fırın tepsisine hazırladığınız yuvarlakları dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpin. Daha önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.