ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ KAT KAT POĞAÇALAR

Kat Kat Poğaçalar

Brunch için hazırlayacağınız özel tariflerle klasik kahvaltınızı zenginleştirmeye ne dersiniz? Çay saatlerinin yıldızı olacak kat kat poğaça, beyaz peynirli iç harç ile doldurulan bir poğaça çeşididir. Görünümü ile kruvasanı andıran kat kat poğaçayı, maydanoz ve dereotu ile zenginleştirebilirsiniz. Listedeki malzemelere göz attıysanız, kat kat poğaça yapımı için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Ziyaretçilerimiz tarafından çok beğenilen tereyağlı peynirli poğaça tarifini de notlarınız arasına eklemeyi unutmayın. Daha fazlası için poğaça tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kat Kat Poğaçalar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 4 su bardağı un
  • 60 gr tereyağı

İç harcı için

  • 100 gr beyaz peynir

Kat Kat Poğaçalar Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını oda sıcaklığında yumuşayıncaya kadar bekletin. Mayayı suyun içinde eriyinceye kadar karıştırın.
  • Geniş bir kabın içerisinde süt, ayçiçeği yağı, mayalı su, tuz, şeker ve yumurta akını karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Gerekirse un ilave edin.
  • Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp beze haline getirin. Unlanmış tezgahta her bir parçayı merdane yardımıyla yaklaşık yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  • Aralarına yumuşamış tereyağı sürerek üst üste dizin (En üstteki hamurun üzerine tereyağı sürülmeyecek).
  • Üst üste dizilmiş hamurun üzerine hafif un serpiştirerek yaklaşık 60 cm çapında olacak şekilde tekrar açın.
  • Enlemesine ve boylamasına ortadan keserek 4 parçaya ayırın. Sonra her parçayı tekrar 3-4 parçaya ayırın.
  • Peyniri çatalla ezin ve hamurların geniş kenarlarına paylaştırın. Sigara böreği sarar gibi sarın. Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!