ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ ISPANAKLI POĞAÇA

Ispanaklı Poğaça

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifle karşınızdayız. Lif bakımından çok zengin bir sebze olan ıspanak, diyet listelerinde en çok yer verilen besinlerden biridir. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra cilt sağlığını koruyarak hücrelerin yenilenmesini sağlar. Faydaları saymakla bitmeyen ıspanağı, bu kez poğaça yapımında kullandık. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, evde ıspanaklı poğaça nasıl yapılır birlikte görelim.

Ispanak yemeye doyamayanlar için ziyaretçilerimiz tarafından çok sevilen ıspanaklı tepsi böreği ve ıspanaklı mantarlı kanepe tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı Poğaça Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı ıspanak suyu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Tuz
  • -İç malzeme
  • Yarım kg ıspanak
  • 250 gr lor peyniri
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Çörekotu
  • Susam

Ispanaklı Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip ılıtın. 1 yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
  • 1 yumurta, 1 yumurta akı, eritilmiş tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, ıspanak suyu ve karbonatı ilave edip karıştırın. 1 tutam tuz ekleyip yoğurun.
  • Üzerini nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Ispanakları temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Suyu süzülünce iri doğrayın.
  • Sıvıyağı tencereye ilave edip ıspanakları ekleyin ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Ilınınca suyunu süzüp ıspanakları bir kaba alın.
  • Lor peyniri ve tuz ekleyip karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın.
  • Ortasına bir miktar ıspanaklı malzemeden yerleştirip oval şeklinde kapatın. Kenarlarına çatalın ucuyla bastırarak yapışmasını sağlayın.
  • Hazırladığınız poğaça hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan yumurta sarısını sürün, susam ve çörekotu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
  • Poğaçanın kıvamı çok yumuşak olmalı diyenler için tereyağı, yoğurt ve sıvıyağ üçlüsü kaçınılmazdır. Tüm tariflere göre bu üçlünün oranları değişebilir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!